Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 6 linguri iaurt
  • 8 gr drojdie
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 550 gr branza de vaci cremoasa
  • 3 linguri parmezan ras
  • 4 linguri cascaval ras
  • 2 cepe verzi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • Crusta:
  • 150 gr boabe de porumb
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.

Cernem faina intr-un bol, punem sarea.

Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam.

Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul.

Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute.

Umplutura:

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu parmezanul si cascavalul.

Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.

Incorporam ceapa, mararul in branza, apoi oul, sare si piper dupa gust.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.

Rasturnam aluatul in tava, iar cu degetele il intinde usor, spre margini, dar facem si o mica bordura.

Il intepam cu furculita, turnam umplutura si o nivelam.

Crusta:

Ouale le batem spuma cu sare, piper, apoi adaugam praful de copt.

Boabele de porumb le scurgem bine de zeama.

Peste umplutura punem porumbul, apoi ouale batute.

Introducem tarta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita.

O lasam pana prinde o crusta usor aurie deasupra, dar in acelasi timp sa fie si coapta.

Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin si servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise