Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam oul. Amestecam pana la incorporare.Adaugam apa, apoi faina putin cate putin.
Vom obtine un aluat moale si lipicios. Punem aluatul in folie si dam la frigider, de preferat peste noapte.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata si framantam pana obtinem un aluat omogen, ce nu se lipeste de maini. Intindem aluatul in forma pentru tarta.
Spalam capsunele si le curatam coditele. Curatam rubarba si o taiem cubulete. Adaugam zaharul si amidonul. Punem vasul la foc mic si amestecam continuu sa nu se lipeasca. Dam in cateva clocote pana ce amestecul de capsuni si rubarba va avea cosistenta unei budinci nu foarte groase.
Turnam amestecul de capsuni si rubarba in forma de tarta. Din aluatul ramas taiem cateva fasii si facem un grilaj deasupra tartei pentru un aspect mai frumos. Ungem deasupra cu galbenus de ou batut cu putin lapte. Ouale mele au fost de tara, asa ca tarta a avut o culoare mai frumoasa, mai intensa. Dam la cuptor la foc iute pana se rumeneste usor deasupra.
Lasam tarta sa se raceasca in forma apoi o scoatem cu atentie sa nu se rupa pe un platou. Taiem felii si cand o servim putem adauga fie sos de vanilie, fie inghetata.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii