Tarta cu capsuni si ciocolata alba

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu capsuni si ciocolata alba

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 80 gr unt rece
  • 1 ou
  • 280 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 gr zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 650 gr capsuni
  • 7 linguri zahar
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • 1 lingura cu amidon
  • 30 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Incepem cu umplutura:

Spalam capsunile, le indeparatam coditele apoi le taiem in 4-6 bucati, depinde cat sunt de mari.

Le punem intr-o cratita, presaram zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le transferam pe foc.

Amestecam in ele usor si le lasam sa fiarba 15 minute.

Dupa acest timp dam focul la mic, amidonul il dizolvam cu doua linguri de apa, il turnam peste si invartim.

Dupa 1-2 minute umplutura de va ingrosa, o tragem de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Aluatul:

Intr-un bol amestecam faina, zaharul, sarea si praful de copt.

Incorporam oul, untul rece taiat cubulete si extractul de vanilie.

Amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat nisipos.

Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, luam 3/4 din aluat si il presam cu mana in tava.

Turnam umplutura peste, o nivelam apoi presaram restul de aluat.

Ciocolata o taiem cubulete si o punem deasupra.

Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana aluatul de deasupra devine auriu.

Cand este gata, o scoatem la racorit apoi servim. Eu am taiat-o cand era calda ca prea bine mirosea si tot imi facea cu ochiul :)))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise