autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu ciocolata

Autor: Manuela Deltour (Bucatar sef)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 30 martie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Aluatul: se amesteca faina cu untul, se adauga oul, zaharul, sarea. Aluatul obtinut se infasoara in film de plastic si de lasa o jumatate de ora la frigider. Apoi se intinde o foaie si se asaza in forma de tarta, se inteapa cu o furculita, se asaza boabe de fasole peste aluat pt a nu se ridica, si apoi se da la cuptor 15-20 minute la foc potrivit.


Intre timp se prepara crema: se pun pe foc laptele, smanana, se adauga ciocolata si se lasa sa dea un clocot.


Se ia de pe foc si se adauga ouale care au fost batute separat. E preferabil sa se toarne compozitia de lapte si ciocolata peste oua putin cate putin, pt a nu se coagula ouale.


Se toarna peste tarta si se da la cuptor pentru inca 15 minute.


Se bat albusurile spuma cu zahar si se intinde bezeaua obtinuta peste tarta, lasandu-se la cuptor la foc foarte mic, pana cand bezeaua se intareste. Compozitia de ciocolata nu trebuie sa fie foarte solida, trebuie sa aiba consistenta unei creme.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

26 voturi

Ingrediente

  • Aluat de tarta: 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 65 gr zahar
  • un praf de sare
  • unt pentru uns forma si faina pt forma
  • Crema: 200 gr ciocolata de menaj
  • 2 oua intregi+2 galbenusuri
  • 25 ml de smantana lichida
  • 10 cl de lapte
  • Eventual
  • pere din compot care se pot etala peste tarta coapta inainte de a pune compozitia de ciocolata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

0 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

137 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri