autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu ciocolata

Autor: Manuela Deltour (Bucatar sef)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 30 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Manuela Deltour (Bucatar sef)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 30 martie 2006

Ingrediente
Aluat de tarta: 250 gr faina, 125 gr unt, 1 ou, 65 gr zahar, un praf de sare, unt pentru uns forma si faina pt forma, Crema: 200 gr ciocolata de menaj, 2 oua intregi+2 galbenusuri, 25 ml de smantana lichida, 10 cl de lapte, Eventual, pere din compot care se pot etala peste tarta coapta inainte de a pune compozitia de ciocolata, , ,

Dificultate: Medie Timp: 2h

26 voturi

Mod de preparare

Aluatul: se amesteca faina cu untul, se adauga oul, zaharul, sarea. Aluatul obtinut se infasoara in film de plastic si de lasa o jumatate de ora la frigider. Apoi se intinde o foaie si se asaza in forma de tarta, se inteapa cu o furculita, se asaza boabe de fasole peste aluat pt a nu se ridica, si apoi se da la cuptor 15-20 minute la foc potrivit.


Intre timp se prepara crema: se pun pe foc laptele, smanana, se adauga ciocolata si se lasa sa dea un clocot.


Se ia de pe foc si se adauga ouale care au fost batute separat. E preferabil sa se toarne compozitia de lapte si ciocolata peste oua putin cate putin, pt a nu se coagula ouale.


Se toarna peste tarta si se da la cuptor pentru inca 15 minute.


Se bat albusurile spuma cu zahar si se intinde bezeaua obtinuta peste tarta, lasandu-se la cuptor la foc foarte mic, pana cand bezeaua se intareste. Compozitia de ciocolata nu trebuie sa fie foarte solida, trebuie sa aiba consistenta unei creme.
Retete
Alte retete din Prajituri

Tarta cu ciocolata

Am preparat aluatul amestecand toate ingredientele de mai sus, apoi l-am dat la rece cel putin 30

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Tarta cu ciocolata si cirese

Se spala ciresele, se taie in jumatati si se scot samburii rotind jumatatile in sens invers. Se

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

26 voturi

Ingrediente

  • Aluat de tarta: 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 65 gr zahar
  • un praf de sare
  • unt pentru uns forma si faina pt forma
  • Crema: 200 gr ciocolata de menaj
  • 2 oua intregi+2 galbenusuri
  • 25 ml de smantana lichida
  • 10 cl de lapte
  • Eventual
  • pere din compot care se pot etala peste tarta coapta inainte de a pune compozitia de ciocolata

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu morcovi si nuci

Prajitura cu morcovi si nuci

Pregatim o tava de 20x35 cm pe care punem hartie cerata si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un castron spargem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Blaturile: Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri