autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu ciocolata

Autor: Manuela Deltour (Bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 30 martie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Aluatul: se amesteca faina cu untul, se adauga oul, zaharul, sarea. Aluatul obtinut se infasoara in film de plastic si de lasa o jumatate de ora la frigider. Apoi se intinde o foaie si se asaza in forma de tarta, se inteapa cu o furculita, se asaza boabe de fasole peste aluat pt a nu se ridica, si apoi se da la cuptor 15-20 minute la foc potrivit.


Intre timp se prepara crema: se pun pe foc laptele, smanana, se adauga ciocolata si se lasa sa dea un clocot.


Se ia de pe foc si se adauga ouale care au fost batute separat. E preferabil sa se toarne compozitia de lapte si ciocolata peste oua putin cate putin, pt a nu se coagula ouale.


Se toarna peste tarta si se da la cuptor pentru inca 15 minute.


Se bat albusurile spuma cu zahar si se intinde bezeaua obtinuta peste tarta, lasandu-se la cuptor la foc foarte mic, pana cand bezeaua se intareste. Compozitia de ciocolata nu trebuie sa fie foarte solida, trebuie sa aiba consistenta unei creme.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

26 voturi

Ingrediente

  • Aluat de tarta: 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 65 gr zahar
  • un praf de sare
  • unt pentru uns forma si faina pt forma
  • Crema: 200 gr ciocolata de menaj
  • 2 oua intregi+2 galbenusuri
  • 25 ml de smantana lichida
  • 10 cl de lapte
  • Eventual
  • pere din compot care se pot etala peste tarta coapta inainte de a pune compozitia de ciocolata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Compozitia

17 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri
Cheesecake

Cheesecake

Eu fac asa: Incep cu sfarsitul. Adica, pun la foc fructele direct congelate,cu 4 linguri zahar si 2 de zeama de lamaie. Le las sa fiarba

3 voturi    9 comentarii
30 min
Prajituri