Tarta cu crema de ciocolata

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Tarta cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 300g faina
  • 150g unt
  • 150g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1\\2 lingurita de praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pt crema de ciocolata:
  • 120g zahar
  • 120g ciocolata amara 70%
  • 50g faina
  • 30g unt
  • 500ml lapte
  • 3 linguri de rom sau lichior crema

Mod de preparare

Pregatim aluatul in modul urmator:

Intr-un robot de bucatarie amestecam zaharul cu untul rece taiat cuburi,si unul cate unul adaugam galbenusurile,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si lamaia rasa;

Rezultatul va fii o mingie de coca pe care o vom lasa cam 30 minute in frigider;

Crema:

* Intr-o craticioara amestecam zaharul,faina si cioocolata rasa ,le punem pe flacara mica si adaugam treptat laptele caldut si amestecam incontinuu;

* Cand crema s-a indesat o dam de pe foc si adaugam untul,omogenizam si lichiorul lingura dupa lingura,incorporam bine si dam la racit;

* Coca obtinuta o intindem ,tinem deoparte un sfert din ea pt a decora tarta;

* Intindem blatul direct pe hartia pergament,intr-o tava unsa si tapetata cu faina

* tinand putin si pt bordul tavii,intepam blatul cu furculita ,acoperim, cu hartie pergament,iar deasupra punem boabe de fasole,in modul acesta blatul nu creste;Introducem in cuptorul cald timp de 10 minute(180°C);

* Crema racita o intindem pe suprafata blatului,dupa ce au fost inlaturate hartia si boabele de fasole,nivelam crema ,iar deasupra decoram cu fasii de coca!

* Introducem totul in cuptor timp de 45 minute,iar dupa racire servim cu zahar pudra !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise