Tarta cu crema de iaurt si visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu crema de iaurt si visine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa rece
  • 4 linguri cu varf faina
  • 1 lingura cacao
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 550 gr iaurt simplu(mai gras sau mai putin gras,dupa preferinta.eu am folosit unul cu 0,1 % grasime)
  • 1 borcanel mic de visine fara samburi
  • 5-6 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 6 foi gelatina(10 gr in total au avut)
  • Jeleu:
  • 250 gr sirop visine(sau zeama de visine dintr-un compot)
  • 1 plic tort jelee rosu
  • 2 linguri rase de zahar

Mod de preparare

Blatul:

Mixam ouale spuma cu zaharul.

Adaugam apa si zaharul vanilat.

Faina o amestecam cu praful de copt si cacaua.

Acest amestec il incorporam in compozitia de oua,turnandu-l treptat.

Luam o tava rotunda(eu am folosit una de tarta),o ungem bine cu unt si turnam compozitia de blat in ea.

O dam in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,circa 20 de minute(faceti testul cu scobitoarea si cand este copt,inchideti focul la cuptor).

Cand este gata scoateti blatul si il lasati la racorit.

Crema:

Visinele le scoatem din borcan si le punem putin la scurs.

Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute ,intr-un bolisor cu apa rece.

Iaurtul il amestecam cu zaharul pudra,zaharul vanilat si esenta.

Adaugam si visinele scurse ,apoi coaja de lamaie rasa.

Incorporam bine toate acestea.

Gelatina o incalzim pe baie de aburi sau 20 de secunde la microunde.

O incorporam in crema de iaurt si o dam cam 20 de minute la frigider,sa se intareasca putin,sa nu fie prea curgatoare.

Intr-o tava detasabila punem folie alimentara.

Asezam blatul (puteti sa il insiropati daca doriti,eu nu l-am insiropat de aceasta data),apoi crema care a stat la frigider ,pe toata suprafata blatului.

Pregatim jeleul din 250 gr sirop visine,plicul tort jelee si zaharul,conform instructiunilor de pe ambalaj.

Turnam acest jeleu peste crema.

Acoperim tava cu un capac sau cu o cratita mai larga,apoi o dam la frigider pentru cate ore(sau daca faceti seara,o lasati pana a 2 a zi la frigider),pentru a se intari crema si jeleul.

Il scoateti pe un platou,cu grija,taiem portioara si servim!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise