autor:

giorgiana

» » Prajituri

Tarta cu fructe

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un vas se spumeaza galbenusurile cu 250 g.zahar, se adauga treptat 7 linguri apa rece, esenta de rom si zaharul vanilat si la sfarsit faina.


Intr-un alt vas se bat spuma albusurile cu 200 g.zahar si se adauga treptat 7 linguri apa rece si 1 lingurita amoniac de sodiu.


In vasul cu galbenusurile se amesteca usor, de jos in sus, compozitia cu albusurile. Aluatul rezultat se toarna in tava de aragaz unsa cu margarina si tapetata cu faina. Deasupra se asaza in mod uniform fructele.


Se coace la foc potrivit. Cand s-a racit se pudreaza cu zahar farin.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    MIHAELA (Bucatar sef):

    Nemaipomenita, multumesc pentru reteta! Prima oara in viata mea am facut tarta cu fructe.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Un desert foarte bun si rapid.

  • Fara foto

    Giorgiana , 16 februarie 2010

    Maria, acum am vazut comentariul tau, din cauza marimii oualelor este posibil sa iasa compozitia mai moale, atunci se mai adauga putin faina. Reteta asta are avantajul ca se poate micsora nr.oualelor si atunci se pune din toate ingredientele mai putin. Ingredientele scrise de mine sunt pt.o tava mare de aragaz sau 2 tavi mari de chec. Succes!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

    O bunatate...

    • Fara foto

      gabi , 17 decembrie 2009

      mie mi-a iesit.....si f buna pe deasupra

    • Fara foto

      Maria , 06 decembrie 2009

      Desi am respectat intocmai reteta - mi-a iesit foarte multa compozitie si cred ca consistenta a fost prea moale. A curs peste tava si nu cred ca o sa aibe cine sa o manance.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Bune tarte.

    • Fara foto

      violeta , 04 septembrie 2009

      Foarte buna!

    • Fara foto

      marilena , 26 august 2009

      E o tarta economica si nu iti ia mult timp.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Am pregatit si eu aceasta tarta e foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

198 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 450 g. zahar
  • 400 g. faina
  • 14 linguri apa rece
  • esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita amoniac de sodiu
  • fructe (visine
  • cirese
  • caise
  • piersici
  • struguri
  • prune).

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de giorgiana

Chec aperitiv

Se pun intr-un castron faina, ouale sparte, uleiul si se amesteca pana la omogenizare. Praful de

10 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Tort Joffre

Se pune la fiert zaharul, cacaoa si apa. Se da in clocot 5 min. Se lasa putin la racit. CALDA fiind,

77 voturi    1 comentariu
3h
Torturi

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

30 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Un desert foarte bun si rapid.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele coape in prealabil si tiate, faina

1 vot    1 comentariu
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri