autor:

Doina  Varga

» » Dulciuri diverse

Tarta cu fructe rapida

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se inmoaie piscoturile rand pe rand in compot si se aseaza in tava.


Se toarna praful de crema si zaharul vanilat in castronul cu lapte si se amesteca aproximativ 3 minute. Se intinde crema peste piscoturi, cat mai uniform, cu o spatula uda.


Fructele mai mari se taie felii. Daca folositi mere, pere, nectarine, piersici " in general fructe care oxideaza- stropiti-le cu zeama de lamaie si pudrati-le cu zahar vanilat. Isi vor pastra culoarea naturala si vor fi foarte aromate.


Se orneaza cu fructe si cu peltea de gutui (dulceata).


Puteti sa o dati la rece (daca mai asteapta musafirii).


Va descurcati de minune. Va veti convinge urmarind filmuletul urmator.


Pofta buna.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Se cere facuta, cu fructe de sezon!

  • nicoleta lacatus

    nicoleta lacatus (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    i-mi lasa gura apa!! trebuie sa o incerc in acest wekend!!

  • Fara foto

    constanta proca , 11 mai 2010

    O bunatate!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Am salvat, sa vedem cand experimentam.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Doina intr-adevar o prajitura rapida si foarte gustoasa care te scoate din necaz cand vrei sa faci ceva bun si repede !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Delicioasa, frumoasa, usoara!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Am mai comentat reţeta asta pe bogul tău. E aspectoasă, e uşor de făcut şi foarte gustoasă!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Foarte interesant. Voi incerca si eu.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Am facut o prajitura rapida cu piscoturi.Iata cum: Am pus intro forma foliei,am tapetat-o pe fund cu ciocolata rasa,am muiat piscoturile in cafea,si am alternat cu strauri de crema piscoturi.Cand am rasturnat-o si am indepartat folia,a ramas gata ornata cu ciocolata de-asupra.Pacat ca s-a mancat pana sa fac poza de final.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Si eu ma gandeam sa mai fac acum, in week-end. Poate fac si un filmulet.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Chiar aveam in plan o prajitura cu piscoturi.Maine o fac. Am sa revin cu poze.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Este foarte buna ideea Doina. Si eu folosesc praful pentru crema cremsnit de la Dr. Oetker. Este foarte bun. Mie una imi place chiar mai mult decat crema de vanilie clasica.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Este minunata si ca idee si ca aspect.Felicitari!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 mai 2009

      Dar chiar ca ai dreptate! Pare o idee buna in cazul celor neanuntati si a celor care nu tin cura.....e vremea sa ne bronzam! (nu la solar desi am facut cateva vizite si la spa!)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5 min

51 voturi

Ingrediente

  • 12 piscoturi
  • 1 plic crema de vanilie sau de cremsnit (cine vrea poate pune si frisca)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 50 ml compot (suc de fructe
  • apa cu zahar)
  • peltea de gutui (sau alta dulceata
  • pentru decor)
  • fructe (kiwi
  • portocale
  • mandarine
  • banane
  • grepfruit
  • prune
  • struguri
  • mere
  • pere
  • nectarine
  • piersici) – depinde de sezon
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

29 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

mira (Chef de cuisine)

Se cere facuta, cu fructe de sezon!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Ciocolată de casă

Ciocolată de casă

Cernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf. Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Gogoșele pufoase

Gogoșele pufoase

Omogenizăm foarte bine kefirul cu zahărul, zahărul vanilinat apoi adăugăm oul întreg. Adăugăm făina amestecată cu puțină

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse