Tarta cu mac si budinca de vanilie

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mac si budinca de vanilie

Ingrediente

  • Multumesc Felicia!O tarta super.Si e f.simplu de facut!
  • Blat:
  • -200 g de margarina(unt)
  • -200 g de zahar
  • -375 g de faina
  • -1 lingurita,plina de praf de copt
  • -un virf de cutit de sare
  • -1 lingurita de zahar vanilat
  • -1 ou
  • Umplutura:
  • -200 g de mac(eu am pus 150 g si 50 g de nuca macinata)
  • -150 g de zahar
  • -750 ml lapte
  • -cca 120 g de budinca de vanilie(eu folosesc “Custerd”)
  • -coaja rasa de la o lamiie
  • -1/2 lingurita de zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru blat,se freaca margarina,apoi se pune zaharul ;se mixeaza,f.bine.Apoi,se adauga oul,vanilia si sarea;se mixeaza,dun nou.Cind compozitia e omogena,se adauga faina(cernuta cu praful de copt) si se framinta cu mina,doar pina cind aluatul se dezlipeste de mina.Aluatul rezultat,se lasa(acoperit),20-30 minute.

In timpul acesta,se face umplutura:se amesteca macul,zaharul,budinca,aromele,laptele.

Se pune pe foc si se amesteca tot timpul,pina fierbe,bine.Apoi,se ia de pe foc si se lasa 5-10 minute,sa se raceasca,amestecind,din cind in cind.

Se pregateste o tava(cu fund detasabil),unsa cu margarina sau unt(la baza si lateral),cu diam.de cca 25 cm.

Asamblare:se pune 3/4 din aluat,in tava;aluatul se intinde,cu mina,pe baza si pereti(cca 3 cm).

Peste aluatul,din tava,se pune umplutura racita,apoi,peste umplutura se sfarma(cu degetele),restul de 1/4 de aluat,sau(asa am facut eu),se rade pe razatoarea cu orificii mari.

Se da la cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca 45 minute.

Dupa ce e gata,se lasa sa se raceasca.Cind e rece se pudreaza cu zahar pudra,se serveste.

Rezulta 12 felii.

Inspiratie: http://sella-koch.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise