Tarta cu mere caramelizate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mere caramelizate

Ingrediente

  • Aluat:
  • 5 linguri smantana (iaurt sau lapte)
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare, esente
  • faina cat cuprinde.
  • Alte ingrediente:
  • 2-3 mere
  • 150 g zahar.

Mod de preparare

Oul se freaca cu zaharul pana devine spuma.

Se adauga smantana, uleiul, esentele, praful de copt, sare si faina pana devine o coca buna de intins.

Se lasa la frigider o jumatate de ora pentru a fi mai usor de intins.

Intre timp, se curata de coaja merele si se taie felii. Intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat. Cand a devenit auriu, se rastoarna si merele amestecandu-le usor.

Intr-o tava de tarta se aseaza un strat de mere cu tot cu caramelul care ramane in cratita. Peste ele se aseaza foaia.

Se da la cuptor 20-30 minute la foc mediu. Cand e gata se rastoarna pe un platou.Se poate orna cu frisca, eu am ornat-o cu visine din compot. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise