autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu prune

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare




Prunele se spala, li se scot samburii, se taie jumatati sau felii (in functie de marimea prunei) si se presara cu zahar. Zaharul se bate spuma cu galbenusurile, apoi adauga, laptele in care stingem praful de copt. Incorporam faina si adauga, albusurile battue spuma. Intr-o tava tapetata cu margarina punem aluatul, apoi prunele, alternand una pe interior, alta pe exterior. Presaram doua lingurite de zahar deasupra si dam la foc mediu pentru 20 minute.




  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mariana bota (Chef de cuisine) , 16 august 2008

    un ingredient foarte bun pentru prajiturile cu prune este scortisoara ca si la mere.INCEARCA

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 1 praf copt
  • 100 gr lapte
  • 500 gr prune
  • 50 gr margarina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela76

Ficatei rosii

Ficateii se spala, se scurg si se pun la prajit la foc mic. Se intorc pe partea cealalta si in mijlocul

4 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Budinca de orez cu ficat

Oul se bate bine impreuna cu sarea. Orezul fiert se adauga in ou si se amesteca bine. Se unge un

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Omleta cu cremvusti

Cremvustii se taie cuburi si se pun la prajit in ulei, acoperiti. Se intorc pe partea cealalta si

1 vot    6 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Fara foto

mariana bota (Chef de cuisine)

un ingredient foarte bun pentru prajiturile cu prune este scortisoara ca si la mere.INCEARCA

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu budinca

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi

144 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale. Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra,

2 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri