autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu prune

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2008

Ingrediente
, 2 oua, 200 gr zahar, 300 gr faina, 1 praf copt, 100 gr lapte, 500 gr prune, 50 gr margarina,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare




Prunele se spala, li se scot samburii, se taie jumatati sau felii (in functie de marimea prunei) si se presara cu zahar. Zaharul se bate spuma cu galbenusurile, apoi adauga, laptele in care stingem praful de copt. Incorporam faina si adauga, albusurile battue spuma. Intr-o tava tapetata cu margarina punem aluatul, apoi prunele, alternand una pe interior, alta pe exterior. Presaram doua lingurite de zahar deasupra si dam la foc mediu pentru 20 minute.




  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mariana bota (Chef de cuisine) , 16 august 2008

    un ingredient foarte bun pentru prajiturile cu prune este scortisoara ca si la mere.INCEARCA

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 1 praf copt
  • 100 gr lapte
  • 500 gr prune
  • 50 gr margarina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela76

Ficatei rosii

Ficateii se spala, se scurg si se pun la prajit la foc mic. Se intorc pe partea cealalta si in mijlocul

4 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Budinca de orez cu ficat

Oul se bate bine impreuna cu sarea. Orezul fiert se adauga in ou si se amesteca bine. Se unge un

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

mariana bota (Chef de cuisine)

un ingredient foarte bun pentru prajiturile cu prune este scortisoara ca si la mere.INCEARCA



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri