autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu visine

Autor: Anda M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Anda M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
- 500 grame visine, - 6 oua, - 6 linguri de zahar, - 6 linguri de faina, - 1 plic praf de copt, - esenta vanilie, - 1 lingura ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se incorporeaza zaharul.


Se adauga esenta de vanilie si galbenusurile unul cate unul.


Se adauga treptat faina si praful de copt incorporat in faina.Compozitia se va coace intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Se scot samburii de la visine si se aseaza peste prajitura dupa cam un sfert de ora dupa ce tava a fost introdusa la cuptor.


Se mai lasa la cuptor inca 15 minute.
Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se incorporeaza zaharul.


Se
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Tarta cu ciocolata si visine

Pregatim o tava cu diametru de 25 cm. Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Tarta cu visine

Se separa ouale si se bat spuma albusurile. Intr-un ibric, se pune apa cu zaharul si se asteapta

46 voturi    9 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Eu fac destul de des aceasta prajitura....cu mici modificari... 6 oua 1/2kg visine desfacute de sambure 300 g zahar 300 g faina 1/2 pahar ulei 1 plic zahar vanilat 1 plic praf copt. Bateti bine galbenusurile cu zaharul pina isi dubleaza volumul... adaugati ulei, praf copt, zahar vanilat, faina. Albusurile le bateti spume si apoi le adaugati la galbenusuri. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se la la aragazul dinainte incalzit. Dupa ce s-a copt se lasa la racit , se pudreaza cu zahar praf si apoi se taie romburi...

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Un desert foarte bun si rapid.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Delicioasa!

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Reteta suna bine dar nu prea este crescuta. Mai bua este cea a doamnei Sidy.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Pregatesc foarte des aceasta prajitura,fie cu fructe proaspete,fie congelatae.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Anda incearca sa freci prima data galbenusurile cu zaharul, pina se dubleaza cantitatea. In ele introdu celelalte ingrediente si la sfarsit albusurile batute spuma... Prajitura v-a creste mult mai mult...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • - 500 grame visine
  • - 6 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 6 linguri de faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - esenta vanilie
  • - 1 lingura ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Anda M.

Pizza cu bacon

Se amesteca intr-un vas drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de apa calda si zaharul pana devine

4 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive

Spaghete cu carne

Se prajeste carnea in ulei. Se zdrobeste usturoiul si se pune peste carne. Ceapa si morcovul se

15 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza

Sufleu de conopida

Se ia conopida, se rupe in buchetele si atunci cand fierbe apa cu sare se pune in ea si se fierbe.

4 voturi    3 comentarii
50 min
Aperitive

mirey (Chef de cuisine)

Un desert foarte bun si rapid.

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje