festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu visine

Autor: Anda M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se incorporeaza zaharul.


Se adauga esenta de vanilie si galbenusurile unul cate unul.


Se adauga treptat faina si praful de copt incorporat in faina.Compozitia se va coace intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Se scot samburii de la visine si se aseaza peste prajitura dupa cam un sfert de ora dupa ce tava a fost introdusa la cuptor.


Se mai lasa la cuptor inca 15 minute.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Eu fac destul de des aceasta prajitura....cu mici modificari... 6 oua 1/2kg visine desfacute de sambure 300 g zahar 300 g faina 1/2 pahar ulei 1 plic zahar vanilat 1 plic praf copt. Bateti bine galbenusurile cu zaharul pina isi dubleaza volumul... adaugati ulei, praf copt, zahar vanilat, faina. Albusurile le bateti spume si apoi le adaugati la galbenusuri. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se la la aragazul dinainte incalzit. Dupa ce s-a copt se lasa la racit , se pudreaza cu zahar praf si apoi se taie romburi...

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Un desert foarte bun si rapid.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Delicioasa!

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Reteta suna bine dar nu prea este crescuta. Mai bua este cea a doamnei Sidy.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Pregatesc foarte des aceasta prajitura,fie cu fructe proaspete,fie congelatae.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Anda incearca sa freci prima data galbenusurile cu zaharul, pina se dubleaza cantitatea. In ele introdu celelalte ingrediente si la sfarsit albusurile batute spuma... Prajitura v-a creste mult mai mult...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • - 500 grame visine
  • - 6 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 6 linguri de faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - esenta vanilie
  • - 1 lingura ulei de masline

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Anda M.

Pizza cu bacon

Se amesteca intr-un vas drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de apa calda si zaharul pana devine

4 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Spaghete cu carne

Se prajeste carnea in ulei. Se zdrobeste usturoiul si se pune peste carne. Ceapa si morcovul se

14 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza

Sufleu de conopida

Se ia conopida, se rupe in buchetele si atunci cand fierbe apa cu sare se pune in ea si se fierbe.

3 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

mirey (Chef de cuisine)

Un desert foarte bun si rapid.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

9 voturi    7 comentarii
1h 25 min
Prajituri