autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu visine

Autor: Anda M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Anda M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
- 500 grame visine, - 6 oua, - 6 linguri de zahar, - 6 linguri de faina, - 1 plic praf de copt, - esenta vanilie, - 1 lingura ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se incorporeaza zaharul.


Se adauga esenta de vanilie si galbenusurile unul cate unul.


Se adauga treptat faina si praful de copt incorporat in faina.Compozitia se va coace intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Se scot samburii de la visine si se aseaza peste prajitura dupa cam un sfert de ora dupa ce tava a fost introdusa la cuptor.


Se mai lasa la cuptor inca 15 minute.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Tarta cu visine si dulce de leche

Spalam visinele apoi le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt congelate

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Tarta cu visine

Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza. Separat,

20 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Eu fac destul de des aceasta prajitura....cu mici modificari... 6 oua 1/2kg visine desfacute de sambure 300 g zahar 300 g faina 1/2 pahar ulei 1 plic zahar vanilat 1 plic praf copt. Bateti bine galbenusurile cu zaharul pina isi dubleaza volumul... adaugati ulei, praf copt, zahar vanilat, faina. Albusurile le bateti spume si apoi le adaugati la galbenusuri. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se la la aragazul dinainte incalzit. Dupa ce s-a copt se lasa la racit , se pudreaza cu zahar praf si apoi se taie romburi...

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Un desert foarte bun si rapid.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Delicioasa!

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Reteta suna bine dar nu prea este crescuta. Mai bua este cea a doamnei Sidy.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Pregatesc foarte des aceasta prajitura,fie cu fructe proaspete,fie congelatae.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Anda incearca sa freci prima data galbenusurile cu zaharul, pina se dubleaza cantitatea. In ele introdu celelalte ingrediente si la sfarsit albusurile batute spuma... Prajitura v-a creste mult mai mult...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • - 500 grame visine
  • - 6 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 6 linguri de faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - esenta vanilie
  • - 1 lingura ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Anda M.

Pizza cu bacon

Se amesteca intr-un vas drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de apa calda si zaharul pana devine

4 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive

Spaghete cu carne

Se prajeste carnea in ulei. Se zdrobeste usturoiul si se pune peste carne. Ceapa si morcovul se

15 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza

Sufleu de conopida

Se ia conopida, se rupe in buchetele si atunci cand fierbe apa cu sare se pune in ea si se fierbe.

4 voturi    3 comentarii
50 min
Aperitive

mirey (Chef de cuisine)

Un desert foarte bun si rapid.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu cirese si fulgi de migdale

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Intr-un vas inalt spargem ouale. Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse