autor:

Epure Mariana

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu zmeura

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala zmeura cu grija si se lasa sa se zvante.


Se face un aluat fraged din unt/ margarina Rama, faina, zahar, esenta vanilie si 3 galbenusuri.


Se lasa la rece vreo 2 ore.Apoi se intind 2 foi subtiri cat sa acopere o tava rotunda de tarta.


Se aseaza prima foaie in tava si se introduce in cuptorul incins in prealabil cam 5 minute apoi se scoate, se presara fructele pe toata suprafata si se adauga bentitele de aluat facute din a doua foaie incrucisate ca un gratar.


Se da din nou la cuptor pana se rumeneste .


Se scoate, se lasa se se raceasca si se presara zahar pudra.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Sigur e gustoasa!Eu iti dau zmeura...imi faci si mie desertul?!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

    arata ft bine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

    Arata foarte bine si in mod sigur este tare gustoasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Foarte frumossssssssss!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Mereu spun ca o sa fac si eu asa o tarta cu fasiute pe deasupra,dupa ce o bag la cuptor imi dau seama ca am uitat.Felicitari pentru prezentare,este super.

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Multumesc flori de piatra, am modificat :)

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Pentru a corecta reteta intri pe ,,Retele mele'' si dai click pe ,,Modifica".

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Ai dreptate flori de piatra, am gresit eu dar nu am stiut cum sa corectez in reteta ca sunt incepatoare aici pe site.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Mi se pare ca in loc de fragi ar fi zmeura, dar nu -i nimic pentru ca arat splendid.Felicitari!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Ce bun desert pt. Duminică (sau orice zi). Felicitări...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Usor si gustos.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

23 voturi

Ingrediente

  • o farfurie adanca plina cu zmeura
  • 300 g zahar
  • zahar vanilinat
  • 1 esenta mic vanilie
  • zahar pudra
  • 400g faina
  • 1 pachet unt de 250 g sau de margarina Rama
  • 3 galbenusuri

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Epure Mariana

Tarta

Se face un aluat fraged din untul rece cu faina si cu o lingurita de sare. Se framanta bine si se

17 voturi    10 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Prajitura Plaja

Se prepara blatul de pandispan astfel:Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, cacaoa si untul moale

7 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Prajitura Nukutza

Pe scurt:Blaturile se desprind si se insiropeaza.Se umplu cu crema de vanilie cu miex de nuca pisat.Ss

18 voturi    20 comentarii
1h 40 min
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Sigur e gustoasa!Eu iti dau zmeura...imi faci si mie desertul?!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

0 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri