autor:

Epure Mariana

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu zmeura

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Ingrediente
o farfurie adanca plina cu zmeura, 300 g zahar, zahar vanilinat, 1 esenta mic vanilie, zahar pudra, 400g faina, 1 pachet unt de 250 g sau de margarina Rama, 3 galbenusuri

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

23 voturi

Mod de preparare

Se spala zmeura cu grija si se lasa sa se zvante.


Se face un aluat fraged din unt/ margarina Rama, faina, zahar, esenta vanilie si 3 galbenusuri.


Se lasa la rece vreo 2 ore.Apoi se intind 2 foi subtiri cat sa acopere o tava rotunda de tarta.


Se aseaza prima foaie in tava si se introduce in cuptorul incins in prealabil cam 5 minute apoi se scoate, se presara fructele pe toata suprafata si se adauga bentitele de aluat facute din a doua foaie incrucisate ca un gratar.


Se da din nou la cuptor pana se rumeneste .


Se scoate, se lasa se se raceasca si se presara zahar pudra.
Se spala zmeura cu grija si se lasa sa se zvante.


Se face un aluat fraged din unt/ margarina Rama, faina, zahar, esenta vanilie si 3 ga
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Tarta cu zmeura si crema aerata

1.Preparam blatul mixand untul moale,la temperatura camerei cu zaharul si oul apoi adaugam faina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Sigur e gustoasa!Eu iti dau zmeura...imi faci si mie desertul?!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

    arata ft bine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

    Arata foarte bine si in mod sigur este tare gustoasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Foarte frumossssssssss!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Mereu spun ca o sa fac si eu asa o tarta cu fasiute pe deasupra,dupa ce o bag la cuptor imi dau seama ca am uitat.Felicitari pentru prezentare,este super.

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Multumesc flori de piatra, am modificat :)

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Pentru a corecta reteta intri pe ,,Retele mele'' si dai click pe ,,Modifica".

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Mi se pare ca in loc de fragi ar fi zmeura, dar nu -i nimic pentru ca arat splendid.Felicitari!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Ce bun desert pt. Duminic─â (sau orice zi). Felicit─âri...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Usor si gustos.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

23 voturi

Ingrediente

  • o farfurie adanca plina cu zmeura
  • 300 g zahar
  • zahar vanilinat
  • 1 esenta mic vanilie
  • zahar pudra
  • 400g faina
  • 1 pachet unt de 250 g sau de margarina Rama
  • 3 galbenusuri

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana

Tarta

Se face un aluat fraged din untul rece cu faina si cu o lingurita de sare. Se framanta bine si se

17 voturi    10 comentarii
2h
Aperitive

Prajitura Plaja

Se prepara blatul de pandispan astfel:Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, cacaoa si untul moale

7 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Prajitura Nukutza

Pe scurt:Blaturile se desprind si se insiropeaza.Se umplu cu crema de vanilie cu miex de nuca pisat.Ss

20 voturi    20 comentarii
1h 40 min
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Sigur e gustoasa!Eu iti dau zmeura...imi faci si mie desertul?!

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse