Tarta cu zmeura si crema aerata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu zmeura si crema aerata

Ingrediente

  • blat;150 g unt,200 g faina,50 g amidon de porumb,1 ou.70 g zahar pudra
  • crema aerata;2 oua,200 ml sirop de zmeura(daca nu avem inlocuim cu lapte),2 linguri de amidon de porumb,5 linguri de zahar.100 g unt
  • decor,250 g zmeura proaspata,1 plic Gelle tort,150 ml sirop de zmeura

Mod de preparare

1.Preparam blatul mixand untul moale,la temperatura camerei cu zaharul si oul apoi adaugam faina amestecata cu amidonul.Se lasa 30 de minute la rece apoi se intinde in foaie potrivita dupa forma care o avem,indepartand surplusul de aluat si se da la copt 5 minute la foc iute apoi inca 10 la temperatura potrivita pana se rumeneste usor.

2.Se prepara crema astfel;separam qalbusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu 6 linguri de zahar apoi se da deoparte.

Galbenusurile se amesteca cu un pic de sirop apoi se adauga amidonul amestecand continuu.Se toarna tot siropul si se pune la bain marin pana se ingroasa,amestecand continuu.Cand incepe sa se ingroasa se adauga bezeaua batuta si se mai lasa cca 5 minute ,amestecand usor.Se opreste focul si se incorporeaza si untul ramas.Se toarna peste blatul copt,se decoreaza cu zmeura proaspata ,apoi se pregateste jeleul conform instructiunilor de pe plic si se taorna cald deasupra zmeurei.Se da la rece cel putin 3 ore,de prefertat de seara pana dimineata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise