Cu un aluat de foietaj de-a gata, asteptand cuminte, frumos si respectuos sa fie pus la treaba, puteti sa faceti o minunatie de tarta. Dulce, aromata, frumoasa si gustoasa.
1. Intindeti aluatul cu mana (nu cu facaletul) in tava unsa cu unt.
2. Adaugati dovleac ras (CRUD !...fac o mica paranteza: de data aceasta il puneti crud pentru ca isi pastreaza si culoarea, dar are si timp suficient sa-si amestece aromele cu zaharul si laptele. Practic, fierbe in lapte).
3. Puneti zahar (am pus vreo 3 maini de zahar).
4. Adaugati o cana mare de lapte.
5. Cine doreste, poate sa adauge si zahar vanilat si scortisoara.
6. Din aluatul strans de pe margini faceti un rulou, il intindeti cu facaletul, apoi taiati cu cutitul fasii lungi si subtiri. Faceti un fel de grilaj pe tarta.
7. Ungeti grilajul cu galbenus de ou, ii va da o culoare foarte frumoasa.
Cu tavita in mana, va indreptati mandru catre cuptor (deja incalzit de vreo 10 minute), o bagati la caldurica si asteptati, salivand, sa fie gata si sa papati o felie. Asta am patit eu.
Ceva important: cand va decideti sa opriti focul, mai lasati tarta acolo cam 5 minute, sa nu treaca brusc la alta temperatura ca s-ar putea sa se supere si sa se urateasca numai asa, sa va faca in ciuda. Ideea e ca tartele necesita manevra asta, in felul acesta suprafata ramane compacta si nu scade nici umplutura.
P.S. Cat timp salivam asteptand, am facut floricica aceea tot din dovleac, mi-a luat cam 10 minute sa o pigulesc bine-bine.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii