Se separa ouale.
Se mixeaza galbenusurile cu o lingurita de apa calda. Intre timp se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o crema deschisa la culoare.
Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
Se incorporeaza faina in crema de ou, amestecand cu lingura.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in crema de ou.
Se unge cu unt o forma de tarta/ tort cu fundul detasabil de 23 cm si se toarna aluatul.
Se introduce tava la cuptor pentru 20-25 de minute, pana ce blatul devine auriu.
Se scoate din forma si se lasa la racit.
Se spala portocala, se rade coaja si se stoarce sucul.
Se spala smochinele si se taie in 8.
Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra si coaja de portocala.
Blatul se aseaza pe un platou si se gaureste din loc in loc cu o scobitoare.
Zeama de la portocala se amesteca cu lichiorul si se insiropeaza blatul.
Peste blatul insiropat se intinde iaurtul aromatizat cu coaja de portocala.
Se aseaza feliile de smochine si se tine la frigider pentru 1 ora.
Se scoate si se poate servi.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii