Se spala caisele,se desfac in doua(caisele trebuie sa fie de f buna calitate si f coapte)
Se incinge intr o tigaie 50 g unt si se prajesc jumatatile de caise cu atentie si pe o parte si pe alta cate 4-5 min .
Se presara cu 3 linguri de zahar.
Se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se amesteca restul de 50g unt cu nucile macinate sau migdalele macinate si cu o lingura de faina(atentie se amesteca grosier adica nu trebuie sa se omogenizeze trebuie sa ramana bucati de unt intregi
ca si cum ar fi cocoloase!!!)
Intr o forma rotunda se aseaza aluatul si se stropeste cu siropul de caise(daca nu aveti ,dati prin razatoarea mica o caisa si intindeti pe aluat)
Presarati fulgii de ovaz
Asezati caisele cu jumatatea in sus si umpleti jumatatea cu o zmeura sau cu o mura sau cu fragi
presarati 1 lingura de zahar
Deasupra presarat amestecul unt, migdale, faina(puteti sa faceti o cantitate dubla (100 g unt )
Dati la foc mediu(th 6 -220°c)timp de 35 min (deasupra trebuie sa fie un pic maro)
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii