autor:

Vicky

» » Dulciuri diverse

Tarte cu fructe

Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. adauga si faina amestecata cu bicarbonatul.


Se face un aluat elastic care se modeleaza foarte bine, se face cate o biluta si apoi se modeleaza dupa tarta cat mai subtire, pentru ca ele se umfla in cuptor, dar nu trebuie nici prea subtire sa nu se crape, potrivit cat sa acopere bine forma.


Se pune cate o bucatica din coca si se modeleaza bine pe forma tartei.Apoi in mijlocul fiecarei tarte se pun boabe de fasole pentru a nu se umfla prea mult, se pun in tava formele de tarte si se lasa 15-20 de minute, pana se rumenesc, la foc potrivit.Le-am bagat la cuptorul preincalzit dinainte, la foc potrivit.Gata scoase din cuptor, se scot imediat din formele de tarte pentru a nu se intari, se intoarce forma cu fata in jos si se loveste putin pe dosul formei de tarte si tarta gata coapta cade imediat.Crema se face conform instructiunilor de pe ambalaj (eu am folosit crema de prajituri de la Dr. Oetcker), la fel si frisca si se amesteca impreuna, au un gust mai deosebit, mai bun si asa am invatat de la prietena mea Grasy ca se foloseste la cofetarie.Fiecare tarta se umple cu crema dorita, nu se pune prea multa ca sa mai ramana loc si pentru fructe si gelatina ,se pun si fructele peste crema.


Se pune si gelatina facuta conform instructiunilor de pe ambalaj si astea sunt tartele mele, sper sa va placa.Nu am mai apucat sa fac si poza cu gelatina pe tarte ca de obicei am fost pe fuga.

  • 31 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Victoria Neicu , 20 august 2013

    la 1kg faina nu este multa margarina,......dar carmen a gresit undeva de nu i-a iesit reteta....am facut si eu si mi-au iesit perfecte, si mai frumoase,, SAC, SAC, SAC,, ptr ca am pus bobite de struguri fara seminte.

  • Fara foto

    Onofrei Ramona Violeta , 20 august 2013

    nu este multa margarina, aluatul e unul sfaramicios, sunt si aluaturi la care cantitatea de faina si cea de grasime sunt egale...

  • carmensita

    carmensita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2012

    imi pare fff rau pt tine, incerci sa gasesti motive , dar vreau sa-ti zic ca am facut multe retete de pe acest site si chiar o prajitura ffff grea , dar deosebirea e ca cei care au postat retetele nu au omis nimic sau nu au lasat nici un mic secret lasat deoparte din rautate.Mai bine nu mai posta retete daca nu le dai in totalitate.Am urmat exact pasii tai si rezultatul a fost fatal, nu am de ce sa mint crede-ma, oricum dupa ce am testat reteta m-a dus mintea sa ma mai uit si la alte retete ..... mi-am dat seama ca e mult prea multa margarina deaia nu au iesit , dar asta e. Am decis sa las comentariu pt ca aveam dreptul.... am stricat niste ingrediente si sa stie si alte persoane sa nu arunce la gunoi , ca totusi e multa lume care moare de foame. .....

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2012

      Imi pare f rau ca dezamagesc pe cei care stiu sa faca o reteta cu adevarat ... si o spun fara pic de jena cei care posteaza neadevaruri sa va fie rusine, fac aceasta reteta de mai bine de 5 ani si niciodata nu am dat gres cu ea, intodeauna a fost Llaudata, asa ca nu am de ce sa bag in seama mesajele urate, am reteta pas cu pas si am garantat si garantez pt retetanimeni nu spune defapt ca ba a pus mai multa faina, ba prea multa margarina sau mai stiu eu ce a gresit, repede reteta nu e buna si mai stiu eu ce abureli, nu mai raspund deacum inainte la nici un mesaj.

    • carmensita

      carmensita (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2012

      buna seara. ce sa zic ..... am incercat reteta si a iesit super naspa, ma refer la blat care era ffff gretos si nu sau facut , cand am scos cosuletele de la cuptor nici nu le puteam scoate pt ca crapau ..... se sa zic super naspa reteta , nu cred ca ce este in poza e chiar reteta care ne-o prezinti!!!!

    • Fara foto

      Roxana , 10 iulie 2010

      Am incercat si eu reteta....ce sa zic, sunt aspectuase si atat. Aluatul nu e prea placut la gust, crema era mai buna fara frisca (asa a facut prea lichida si n-avea gust prea bun). Pe langa asta, sunt foarte migaloase de facut, dureaza prea mult (dar asta nu e vina retetei).

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Bune si frumoase! Interesant cu bobitele de fasole.

    • Fara foto

      LALY , 21 martie 2010

      Super tarte.Esti o maestra.Am sa fac si eu.Poti pune tot felul de fructe.Delicios.

    • Fara foto

      Adina , 18 martie 2010

      Un deliciu!

    • Fara foto

      dana florentina voicu , 14 martie 2010

      salut arata super bine dar am si eu o intrebare nu am gasit forme de tarte pos folosesc forme de briose din hartie de copt? Merci

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Ai votul meu,cred ca ai avut o vointa de fier sa faci atat de multe.Felicitari si nota 10 cu multe stelute.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      Foarte frumoase tartele tale si vreau sa cred ca sunt si gustoase! Felicitari pentru rabdarea ta!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      Ce ăbdare ai avut să faci atâtea tarte! Felicitări!

    • Fara foto

      Marian Valentina (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      oau... ce multe au iesit :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Foarte aspectoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Super delicioase...

    • Fara foto

      panseluta , 08 noiembrie 2009

      nu e prea putin bicarbonat pentru asa o cantitate de faina? cate iti ies?eu am niste forme de briose din silicon.am s-o incerc

    • Fara foto

      pansy , 08 noiembrie 2009

      nu e prea putin bicarbonat pentru 1 kg de faina? nu pui si praf de copt? pare simpla si am s-o incec si eu.numai ca eu am niste forme de briose din silicon.

    • Fara foto

      simona , 08 noiembrie 2009

      Super interesant. Crema e cea mai importanta la tarte. Am sa salvez reteta si am s-o incerc

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Deliciosi soldateii :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Delicioase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Arata minunat si cred ca sunt delicioase.Mi s-a facut o pofta....

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Multumesc foarte mult Dicarmencitta1957, fac si eu tot ce-mi sta in putinta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Super prezentare, felicitari!

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Boabele se scot dupa ce ai scos tartele copate din cuptor, pur si simplu cu mana le lasi putin sa se racoreasca si le scoti.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Scuze, am o curiozitate, ca nu ai scris in reteta, cum se scot boabele de fasole din tarta coapta?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Intradevar sunt tare frumoase, felicitari.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Sunt foarte frumoase!

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Multumesc Crystyna, de cand stiu aceasta reteta nu imi da gres niciodata tartele, imi ies intodeauna fara probleme.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Au iesit f. frumoase! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

40 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 1kg faina
  • 500g margarina
  • 300g zahar(pudra cine are)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 2 plicuri crema de tarte
  • 2 plicuri frisca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vicky

Tort diplomat

Galbenusurile se freaca cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam laptele treptat si punem la fiert pe

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Fasole verde cu usturoi

Fasolea se spala si se pune la fiert. Separat se face mujdeiul de usturoi, tocam usturoiul, punem

17 voturi    15 comentarii
30 min
Retete de post

Sos de usturoi cu smantana

Usturoiul se curata si se piseaza bine, se pune sare si piper, se amesteca bine. Se adauga ulei si

32 voturi    10 comentarii
20 min
Sosuri

Victoria Neicu

la 1kg faina nu este multa margarina,......dar carmen a gresit undeva de nu i-a iesit reteta....am facut si eu si mi-au iesit perfecte, si mai frumoase,, SAC, SAC, SAC,, ptr ca am pus bobite de struguri fara seminte.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se fac spuma, peste care adaugam si praful

18 voturi    15 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu struguri

Chec cu struguri

Punem 3 linguri cu faina (din cele 5) peste boabele de struguri si amestecam, astfel incat sa le acoperim cu un strat fin. Incalzim

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse