autor:

My Fancy Cake

» » Aperitive cu brinza

Telemea de vaca

Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Avem nevoie de 3 litri de lapte.


Fierbem laptele. Dintr-un litru de lapte pregatim iaurt. Eu am facut iaurtul cu ajutorul iaurtierei.Daca nu aveti iaurtiera,umplem 2 borcane cu lapte rece, apoi adaugam deasupra laptele cald (nu fierbinte).


Acoperim borcanele cu capace.


Incalzim cuptorul la minim (60 grade la cuptorul meu), timp de 10 minute apoi stingem focul.Punem borcanele in cuptorul incins si le lasam de seara pana dimineata fara a le misca.A doua zi aducem la punctul de fierbere ceilalti 2 litri de lapte. In momentul in care laptele incepe sa fiarba adaugam iaurtul. Lasam pe foc 5-10 minute pana in momentul in care se alege zerul.


Scurgem branza printr-o sita deasa.


Cu zerul ramas umplem un castron. Adaugam o lingurita de sare, apoi punem bucata de telemea la sare.


Se pastreaza la frigider pentru maxim 1 saptamana.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 3 litri de lapte
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de My Fancy Cake

Quesadilla speciala

Pentru sos ingredietele se introduc in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta semifina (se vor

5 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Tort Medovnik

Pentru blat: batem ouale cu zaharul la bain marie. Separat incalzim mierea cu untul pana incep sa

49 voturi    23 comentarii
3h 30 min
Torturi

Salata de cartofi dulci

Curatam cartofii si ii taiem in cuburi marisoare. Asezonam cartofii cu sare, piper si ulei de masline

9 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Oh, my god! Bine arata!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Flori de dovlecel umplute cu ricotta

Flori de dovlecel umplute cu ricotta

Se spala cu grija florile si se lasa sa se zvante pe un prosop de bucatarie. Intre timp, se pregateste umplutura. Ricotta se amesteca

2 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu brinza
Placinte cu cas si marar verde

Placinte cu cas si marar verde

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata si iaurtul. Le amestecam

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aperitive cu brinza