autor:

My Fancy Cake

» » Aperitive

Telemea de vaca

Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2012
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2012

Ingrediente
3 litri de lapte, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Avem nevoie de 3 litri de lapte.


Fierbem laptele. Dintr-un litru de lapte pregatim iaurt. Eu am facut iaurtul cu ajutorul iaurtierei.Daca nu aveti iaurtiera,umplem 2 borcane cu lapte rece, apoi adaugam deasupra laptele cald (nu fierbinte).


Acoperim borcanele cu capace.


Incalzim cuptorul la minim (60 grade la cuptorul meu), timp de 10 minute apoi stingem focul.Punem borcanele in cuptorul incins si le lasam de seara pana dimineata fara a le misca.A doua zi aducem la punctul de fierbere ceilalti 2 litri de lapte. In momentul in care laptele incepe sa fiarba adaugam iaurtul. Lasam pe foc 5-10 minute pana in momentul in care se alege zerul.


Scurgem branza printr-o sita deasa.


Cu zerul ramas umplem un castron. Adaugam o lingurita de sare, apoi punem bucata de telemea la sare.


Se pastreaza la frigider pentru maxim 1 saptamana.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 3 litri de lapte
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de My Fancy Cake

Quesadilla speciala

Pentru sos ingredietele se introduc in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta semifina (se vor

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Tort Medovnik

Pentru blat: batem ouale cu zaharul la bain marie. Separat incalzim mierea cu untul pana incep sa

49 voturi    16 comentarii
3h 30 min
Torturi

Salata de cartofi dulci

Curatam cartofii si ii taiem in cuburi marisoare. Asezonam cartofii cu sare, piper si ulei de masline

9 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Oh, my god! Bine arata!!!!



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam iaurtul treptat, drojdia si

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru ca a inceput sa fiarba mai repede

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive