autor:

My Fancy Cake

» » Aperitive cu brinza

Telemea de vaca

Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2012
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2012

Ingrediente
3 litri de lapte, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Avem nevoie de 3 litri de lapte.


Fierbem laptele. Dintr-un litru de lapte pregatim iaurt. Eu am facut iaurtul cu ajutorul iaurtierei.Daca nu aveti iaurtiera,umplem 2 borcane cu lapte rece, apoi adaugam deasupra laptele cald (nu fierbinte).


Acoperim borcanele cu capace.


Incalzim cuptorul la minim (60 grade la cuptorul meu), timp de 10 minute apoi stingem focul.Punem borcanele in cuptorul incins si le lasam de seara pana dimineata fara a le misca.A doua zi aducem la punctul de fierbere ceilalti 2 litri de lapte. In momentul in care laptele incepe sa fiarba adaugam iaurtul. Lasam pe foc 5-10 minute pana in momentul in care se alege zerul.


Scurgem branza printr-o sita deasa.


Cu zerul ramas umplem un castron. Adaugam o lingurita de sare, apoi punem bucata de telemea la sare.


Se pastreaza la frigider pentru maxim 1 saptamana.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 3 litri de lapte
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de My Fancy Cake

Quesadilla speciala

Pentru sos ingredietele se introduc in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta semifina (se vor

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Tort Medovnik

Pentru blat: batem ouale cu zaharul la bain marie. Separat incalzim mierea cu untul pana incep sa

49 voturi    16 comentarii
3h 30 min
Torturi

Salata de cartofi dulci

Curatam cartofii si ii taiem in cuburi marisoare. Asezonam cartofii cu sare, piper si ulei de masline

9 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Oh, my god! Bine arata!!!!



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Daca spanacul este din conserva sau congelat se lasa la scurs intr-o strecuratoare. In cazul spanacului proaspat, acesta se opareste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Branza halloumi prajita

Branza halloumi prajita

Branza halloumi se taie felii dreptunghiulare si se usuca folosind hartie absorbanta de bucatarie. Se incinge uleiul de masline intr-o

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza