Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu

Ingrediente

  • 250 gr de biscuiti petite-beurre sau piscoturi
  • 4 linguri de nescafe
  • 2 linguri de zahar 1/2 pahar apa
  • 1 pahar lichior de portocala
  • 500 gr de brinza grasa ca smintina
  • 250 gr smintina de frisca
  • 100 gr praf de zahar
  • 20 gr de cacao sau viermisori de ciocolata

Mod de preparare

Chiar daca nu este un Tiramisu rețeta originală, este delicios.

Se amesteca nescafe cu zahar si apa si lichiorul de portocala se incalzeste putin pe foc mic ca sa se formeze un sos. Se freaca brinza cu smintina si praful de zahar intr-o o crema si se adauga 4 linguri din sos.

Intr-o tava dreptunghiulara se aseaza biscuitii inmuiati in sos. Se asaza unul linga altul pina se acopera toata tava, se toarna o parte din crema dupa care se asaza inca un strat de biscuiti si dupa care se adauga restul cremei.

Se netezeste suprafata prajiturii si se presara putina pudra de cacao sau ornamente de ciocolata. Se lasa o noapte la frigider ca sa se patrunda. Este o prajitura rece foarte gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise