autor:

autor

» » Prajituri

Tiramisu cu crema Mascarpone

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul).


Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. introduce la frigider.


Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma.


Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator.


Se adauga esenta de rom in cafeaua racita.


Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul.


Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare.


Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e perfecta).


Se asaza un strat de piscoturi in tava.


Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema.


Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai.


Se tine o zi la frigider, sa se patrunda piscoturile si se serveste

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • hashul

    hashul (Chef de cuisine):

    Buna , am facut si eu reteta asta ,este foarte buna ,delicioasa, dar nu stiu din ce cauza mi-a iesit foarte moale nu o pot servi la farfurie,cu toate ca am tinut-o toata noaptea la frigider, este cumva reteta pentru pahar sau am gresit eu cu ceva?? Va multumesc

  • AdiRadu

    AdiRadu (Chef de cuisine):

    O prajitura excelenta, in orice imprejurare..am facut-o deja a doua oara

  • AdiRadu

    AdiRadu (Chef de cuisine):

    O prajitura light..foarte delicioasa

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liana Astilean , 07 martie 2014

    sper sa fie gustoasa multumim

  • Fara foto

    Elabbas Ahmed , 19 ianuarie 2014

    Da stiu ca ii BUNA de tot

  • Fara foto

    Sica Moise , 03 ianuarie 2014

    miai adus aminte...am si eu tiramisu :)))))

    • Fara foto

      Mady Amo , 03 ianuarie 2014

      esti ciresica de pe tort

    • Fara foto

      Lory Blonda , 31 decembrie 2013

      bun bun

    • Fara foto

      Lia Maria , 30 decembrie 2013

      yami..yamiiiii

    • Fara foto

      Nicusor Vrabie , 25 decembrie 2013

      buna nai ce zice

    • hashul

      hashul (Chef de cuisine) , 27 februarie 2011

      Buna, am facut si eu reteta asta si nu stiu din ce cauza a iesit foarte moale, tinand cont ca am tinut-o si peste noapte in frigider. Am facut eu ceva gresit sau este cumva reteta pentru pahar sau ceva de genul. E foarte buna la gust dar nu reusesc sa o tai o mananc la cupa. Va multumesc mult si astept raspuns.

    • Fara foto

      Camelia , 11 iunie 2010

      de cand ma gasit reteta asta de tiramisu nici nu mai fac in alt fel. Ne place mult de tot!!! Multumesc celei sau celui care a scris-o!!!

    • Fara foto

      valentina , 09 martie 2010

      tirmisu cu crema marscapone e foarte buna si delicioasa a ce imi place si la toata familia

    • Fara foto

      paty , 26 iunie 2009

      Prajitura este simpla,de complexitate redusa si iese delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

525 voturi

Ingrediente

  • 6 lingurite cu virf de cafea
  • o sticluta cu esenta de rom
  • 400 gr. piscoturi Savoyardi
  • 4 oua
  • 7 linguri cu virf zahar 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime
  • 2 plicuri de praf de frisca cacao pentru ornat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

Liana Astilean

sper sa fie gustoasa multumim

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Tarta cu mure si afine

Tarta cu mure si afine

Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina. Tinem aluatul minim 30

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul,

33 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri