autor:

autor

» » Prajituri

Tiramisu cu crema Mascarpone

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
6 lingurite cu virf de cafea, o sticluta cu esenta de rom, 400 gr. piscoturi Savoyardi, 4 oua, 7 linguri cu virf zahar 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime, 2 plicuri de praf de frisca cacao pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

526 voturi

Mod de preparare

Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul).


Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. introduce la frigider.


Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma.


Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator.


Se adauga esenta de rom in cafeaua racita.


Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul.


Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare.


Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e perfecta).


Se asaza un strat de piscoturi in tava.


Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema.


Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai.


Se tine o zi la frigider, sa se patrunda piscoturile si se serveste

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • hashul

    hashul (Chef de cuisine):

    Buna , am facut si eu reteta asta ,este foarte buna ,delicioasa, dar nu stiu din ce cauza mi-a iesit foarte moale nu o pot servi la farfurie,cu toate ca am tinut-o toata noaptea la frigider, este cumva reteta pentru pahar sau am gresit eu cu ceva?? Va multumesc

  • AdiRadu

    AdiRadu (Chef de cuisine):

    O prajitura excelenta, in orice imprejurare..am facut-o deja a doua oara

  • AdiRadu

    AdiRadu (Chef de cuisine):

    O prajitura light..foarte delicioasa

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Geru , 10 iulie 2015

    e buna tare de tot

  • Fara foto

    Liana Astilean , 07 martie 2014

    sper sa fie gustoasa multumim

  • Fara foto

    Elabbas Ahmed , 19 ianuarie 2014

    Da stiu ca ii BUNA de tot

    • Fara foto

      Sica Moise , 03 ianuarie 2014

      Da stiu ca ii BUNA de tot

    • Fara foto

      Mady Amo , 03 ianuarie 2014

      esti ciresica de pe tort

    • Fara foto

      Lory Blonda , 31 decembrie 2013

      bun bun

    • Fara foto

      Lia Maria , 30 decembrie 2013

      yami..yamiiiii

    • Fara foto

      Nicusor Vrabie , 25 decembrie 2013

      buna nai ce zice

    • Fara foto

      Camelia , 11 iunie 2010

      de cand ma gasit reteta asta de tiramisu nici nu mai fac in alt fel. Ne place mult de tot!!! Multumesc celei sau celui care a scris-o!!!

    • Fara foto

      valentina , 09 martie 2010

      tirmisu cu crema marscapone e foarte buna si delicioasa a ce imi place si la toata familia

    • Fara foto

      paty , 26 iunie 2009

      Prajitura este simpla,de complexitate redusa si iese delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

526 voturi

Ingrediente

  • 6 lingurite cu virf de cafea
  • o sticluta cu esenta de rom
  • 400 gr. piscoturi Savoyardi
  • 4 oua
  • 7 linguri cu virf zahar 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime
  • 2 plicuri de praf de frisca cacao pentru ornat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

289 voturi    23 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Camelia

de cand ma gasit reteta asta de tiramisu nici nu mai fac in alt fel. Ne place mult de tot!!! Multumesc celei sau celui care a scris-o!!!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu mere fara coacere

Prajitura cu mere fara coacere

Merele spalate si bine sterse le dam pe razatoarea cu gauri mari si apoi le amestecam cu zaharul si cu scortisoara. Praful din cele

3 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Negresa cu cocos

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de zahar si cacao, amestecati bine pana

15 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri