autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tiramisu de capsuni

Autor: Claudia Tocarciuc (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bate cu mixerul la viteza maxima albusul spuma, se adauga zaharul pudra, apoi unul cate unul galbenusurile, batand in continuare la viteza redusa.


Se adauga mascarpone si se lasa deoparte pentru a tapeta o tava cu piscoturile in felul urmator: un rand de piscoturi stropite cu limonada si lichiorul, jumatate din crema mascarpone si apoi un rand de capsuni taiate in doua; din nou un rand de piscoturi stropite si restul de crema si un rand de capsuni.


Se da la rece, ideal de seara pe a doua zi, ca piscoturile sa se imbibe bine.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ingineru\' Varutzu !! , 09 aprilie 2009

    Hai mai lingvistilor !! Ce v-ati gasit voi sa dezbateti daca este scris corect !!! Limonada este facuta cu apa+zahar+sirop de fructe (e o denumire acceptata mai nou), forma de capsuni este corecta conform dexonline.ro .... cat despre Tiramisu, denumirea data de autor este Tiramisu de capsuni, deci pare ca nu este doar Tiramisu(clasica reteta cu cafea) !!!

  • Fara foto

    anka , 29 decembrie 2008

    Tiramisu-ul este prin definitie o prajitura cu cafea; deci trebuie sa existe printre ingrediente si cafea. Limonada este la fel, prin definitie de lamaie deci limonada de lamaie este pleonasm. Iar la capitolul capsuni gresit, corect este capsune. Lasand la o parte toate acestea reteta e f buna.

  • Fara foto

    Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

    pare foarte bun..:)

Dificultate

Medie

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 500 gr mascarpone
  • 3 oua
  • 3 linguri cu vârf de zahar pudra
  • 500 gr capsuni spalate si curatate
  • 400 gr piscoturi de sampanie
  • 100 ml lichior de capsuni
  • un pahar de limonada de lamîie indulcita

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Claudia Tocarciuc

Chicons gratines (Andive la cuptor)

Intr-o tigaie se rumenesc la foc foarte mic andivele in 25 gr unt. Se scot pe o farfurie si se invelesc

7 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Pui cu roquetta si orez

Se marineaza cuburile de piept de pui cu usturoi si piper in putin ulei de masline cca 12 ore inainte

0 voturi    0 comentarii
10 min
Mancaruri cu carne

Baiadere (rece)

Biscuitii si nuca se amesteca cu untul frecat spuma si ouale si se imparte in doua. O parte se

4 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse

Ingineru\' Varutzu !!

Hai mai lingvistilor !! Ce v-ati gasit voi sa dezbateti daca este scris corect !!! Limonada este facuta cu apa+zahar+sirop de fructe (e o denumire acceptata mai nou), forma de capsuni este corecta conform dexonline.ro .... cat despre Tiramisu, denumirea data de autor este Tiramisu de capsuni, deci pare ca nu este doar Tiramisu(clasica reteta cu cafea) !!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

1 vot    4 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri