autor:

autor

» » Prajituri

Tiramisu Original

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga crema Mascarpone si se omogenizeaza.


Separat, se bat albusurile si se toarna peste amestecul de mascarpone.


Se amesteca pana se incorporeaza.


Piscoturile se inmoaie putin in cafea si se aseaza intr-o tava, fara a fi lasate spatii intre ele. Dupa primul strat de piscoturi, se toarna jumatate din crema. Apoi, se pune celalalt strat de piscoturi imbibate in cafea si restul de crema.


Se pudreaza cu cacao si se lasa la frigider cateva ore.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    O reteta destul de usoara dar foarte buna.

  • Fara foto

    Maria Cristina (Bucatar sef):

    Am pregatit aceasta reteta, putin mai devreme am gustat o si nu sunt foarte incantata, data viitoare mai adaug eu pe ici pe colo cate ceva, mi s-a parut putina crema si nepotelul meu dragut de 5 ani mi-a varsat putina cafeaua cu amareto de a trebuit sa mai fac. De doar m-a ajutat. In schimb este foarte usor de facut, maine sunt sigura ca v a avea alt gust, poze nu pot face acum dar promit ca atunci cand eu voi fi incantata de reteta o voi poza.Multumiri pt reteta si mult succes celor care se ocupa de acest sait.

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

    Sunt atatea variante la aceasta prajitura,fiecare o face dupa gustul sau.Si a ta este foarte buna.

  • Fara foto

    Oana , 21 aprilie 2010

    Eu fac tiramisu cu frisca, fara sa mai folosesc albusurile. Cantitatile difera putin, insa nu cred ca e nevoie sa ne revoltam pentru o reteta. E adevarat, reteta e originala, dar nu originara din Italia. Pofta buna tuturor!

  • Fara foto

    anca , 24 martie 2010

    nu aşa e reţeta originală , nici măsurile nu sunt corecte şi se mai pune în cremă amareto lichior .

    • Fara foto

      Ioana , 11 martie 2010

      Eu tocmai am facut o tava buna cu reteta de mai sus. Va recomand insa o mica schimbare, pt acelea dintre voi care vor sa le dea si copiilor: in loc de cafea, puteti inmuia piscoturile in cacao sau lapte simplu si pudrati cu Nesquick. Nu va mai avea aceea si savoare, dar va face si deliciul copiilor, nu numai al adultilor.

    • Fara foto

      meli , 09 martie 2010

      este corecta reteta !si nu exista traducere la mascarpne,este ca un unt,crema branza,ce vrei sa-i spui.o gasesti in cutie de plastic,la fel ca iaurtul.poti chiar sa o intinzi pe paine daca iti place....e un desert italienesc din cate stiu eu....fiecare stie ce stie,na.....

    • Fara foto

      ralu , 06 martie 2010

      Draga Flori, nu cred ca e cazul sa fii asa revoltata. Traducere la mascarpone nu exista, asa se numeste acest tip de branza. E ca si cum ai incerca sa traduci cuvantul ''telemea''. Asa ca inainte de a posta comentarii mai documenteaza-te.

    • Fara foto

      Flori , 27 februarie 2010

      daca tot scrieti si dati retete in romaneste ce cauta mascarpone in reteta sau macar traduceti traduceti nu toata lumea stie

    • Fara foto

      Anonymus , 02 decembrie 2009

      Este soooper delicioasa:X

    • Fara foto

      aura , 24 noiembrie 2009

      super tare................se face f repede,...........si e f bun

    • Fara foto

      flory , 22 iulie 2009

      ,,Se omogenizeaza" - se amesteca

    • Fara foto

      gEorGika , 23 iunie 2009

      Eu sunt un baiat si nu le am cu gatitu, asa ca va rog puteti sa imi spuneti ce inseamna omogenizare?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Acest Tiramisu o fii el original,dar eu il fac fara oua m-a invatat o prietena buna si nu imi pare rau,pentru ca ouale sunt tare pacatoase la ficat.

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Foarte buna si simpla!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Imi place la nebunie,si eu pregatesc des tiramisu...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Mascarpone este o crema de branza mai fina care se amesteca cu smantana si cu frisca si cu ouale.

    • Fara foto

      mari , 04 decembrie 2008

      O sa incerc si eu reteta, merci pentru informatiile pretioase.

    • Fara foto

      Andreea , 05 septembrie 2008

      Mascarponele il gasesti la orice magazin mare... de obicei in apropierea lactatelor...

    • Fara foto

      diana , 19 august 2008

      Ce este ala mascarpone? Cum se face sau unde il gasesc?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

12 min

934 voturi

Ingrediente

  • 400 g piscoturi
  • 250 g crema mascarpone
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 3 cescute de cafea tare
  • cacao (pt ornat)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

5 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Sunt atatea variante la aceasta prajitura,fiecare o face dupa gustul sau.Si a ta este foarte buna.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Incingem cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie cerata. Intr-un castron topim untul si ciocolata la bain marie. Adaugam nucile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Este o prajitura care se face rapid( mai mult dureaza coptul) ,dar va asigur ca va iesi delicioasa! 1.Mixati ouale cu zaharul pana

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse