Retete de Craciun si Revelion Descarca cartea

autor:

autor

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Toba de casa

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea de la cap se pune la fiert.


Se adauga inima si rinichii.


Se sareaza apa si se puncateva foi de dafin. Dupa ce a fiert si s-a racorit, se a toata carnea de pe oase, se curata limba si se taie toate fasii subtiri sau cuburi adaugandu-se 300 - 400 gr slanina taiata.


Se pun toate intr-un vas, se pune sare si piper, coriandru, enibahar si s emai adauga apa, din apa in care a fiert carnea .


Se ia punga stomacului si se spala foarte bine pe dinauntru si pe dinafara; dupa ce a fost bine curatata pe dinauntru, se umle cu carnea pregatita, dar nu plina, si se coase.


Se pune la fiert, in zeama in care a fiert carnea. Dupa ce a fiert, se scoate din apa, se asaza pe un fund de lemn, deasupra se pune un alt fund, iar peste acesta o greutate, care sa il apese. Va sta "la teasc" pana a doua zi.


  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Stan , 23 decembrie 2013

    misto

  • Fara foto

    Yonel Yonutz Manolache , 18 decembrie 2013

    eu credeam k e mai komplikata.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Si parintii mei puneau putin usturoi si o afumau,era super.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Si parintii mei puneau putin usturoi,si o afumau,era super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Cu usturoi o pregateau parintii mei, dar foarte putin si adaugau si boia, tot putin, era o nebunie cand o coborau iarna din pod usor inghetata, alaturi de paine de casa proaspata si cepa rosie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Arata foarte bine tobita ta...Si eu am afumat toba anul acesta si a iesit un deliciu...

    • Fara foto

      florina , 11 decembrie 2009

      nu se pune usturoi la toba, sorici mai mult pentru a se inchega, in nici un caz usturoi. ce e piftie? iar eu dupa ce se scurge a doua zi o pun la afumat 2 zile ii da un gust nemaipomenit

    • Fara foto

      MARCELA RADULESCU , 19 decembrie 2008

      Am facut-o, este fff buna!!

    • Fara foto

      Ioana , 19 decembrie 2008

      Intr-adevar, fara usturoi nu e toba. Defapt usturoiul ajuta la inchegare. Si de asemenea, soriciul.

    • Fara foto

      florin , 07 decembrie 2008

      NU se poate face toba fara usturoi!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2008

      In loc de foaie de dafin , eu pun mujdei si boia care ii da o culoare foarte frumoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

79 voturi

Ingrediente

  • carne de porc de la cap
  • inima
  • rinichii
  • foi de dafin
  • sare
  • slanina
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • enibahar
  • stomac de porc

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Retete de Craciun si Revelion
Bucatarul stie tot
Sfaturi
Craciun pentru toti
10 deserturi delicioase pentru masa de Sarbatori

10 deserturi delicioase pentru masa de Sarbatori

Deserturile sunt unul dintre cele mai importante aspecte ale mesei de Sarbatori. Si pentru ca oferta este variata, ne-am gandit

3 voturi   4 comentarii
Craciun pentru toti
Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Pe Andrei Aradits il stim din spectacolele de teatru, dar si din juriul emisiunii "Te cunosc de undeva". De cateva luni,

4 voturi   3 comentarii
Craciun pentru toti
Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

  Craciunul se apropie cu repeziciune, iar cei dragi merita sa gaseasca cele mai frumoase cadouri sub brad si cele mai bune

3 voturi   1 comentarii
Craciun pentru toti
Vezi toate articolele