Toba de porc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Toba de porc

Ingrediente

  • 1/2 cap de porc cu o ureche
  • 500 g limba de porc
  • o inima de porc
  • cca 200 de sorici
  • cca 150-200 g slanina
  • 2-3 catei de usturoi pentru aroma
  • 7-8 boabe coriandru
  • 10 boabe piper negru
  • 3-4 foi de dafin
  • sare,piper si ienibahar macinat dupa gust
  • 1-2 buc stomac de porc(in functie de marime)

Mod de preparare

Capul si urechea se curata,se rad ,se spala bine, slanina,limba,inima,soriciul se spala si se pun la fiert in apa rece cu putina sare,foile de dafin,boabele de piper si boabele de coriandru spumandu-se incontinuu.

Carnea fiarta se taie in cubulete de 4-5 cm. Limba,soriciul,inima se taie in fasii de grosime cca 2 cm si lungime cca 4-5 cm,dupa care se amesteca cu piper,ienibahar,usturoiul amestecat cu 1-2 linguri ulei.

Separat supa in care a fiert carnea se strecoara.

Stomacul se umple cu compozitie,dar cu grija sa nu fie prea tare umplut deoarece riscam sa pleneasca la fiert.Dupa umplere se coase si se pune la fiert in supa strecurata pentru cca 20 de minute.Dupa ce a fiert ,se scurge si se lasa la racit presata foarte bine.

Se pastreaza la rece...Anul acesta un vecin a incropit o afumatoare si am reusit sa afumam si noi tobita...

Toba afumata are un gust extraordinar de bun...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise