Retete de Craciun si Revelion Descarca cartea

autor:

autor
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala si se pirlesc bine picioarele si urechile.


Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai.


Se pun sa fiarba intr-o oala mare pilna cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea.


Cind furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la git, limba si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala se tine descoperita.


Se fierb toate pina carnea se desprinde de pe os.


Se lasa sa se racoreasca putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin si putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai


gustoasa.


  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Virginia Balan , 16 decembrie 2014

    Bravo Anca! Toba a fost f. gustoasa.

  • Fara foto

    Tintaru Stela , 15 decembrie 2014

    poti sa'mi spui te rog cum cureti toba?? fac pentru prima data si nu stiu..multumesc!

  • Fara foto

    Marinela Eftimie , 05 ianuarie 2014

    da o prepar an casa si e foarte buna

    • Fara foto

      Anisoara Cerbu , 14 decembrie 2013

      da si eu pun dar fiarta si foarte putina

    • Fara foto

      Ralu Ralu Ralucuta , 13 decembrie 2013

      nimeni nu spune ce i cu slanina e cruda e sarata e afumata si de ce e musai sa fie niste grasime

    • Fara foto

      Τζετα Στροεσκου , 07 decembrie 2013

      si eu o sa fac pt prima oara ia sa vedem......

    • Fara foto

      Angela Huber , 04 decembrie 2013

      azi voi face pentru prima data toba .Sper ca o sa reusesc sa-i dau de capat

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

      Foarte buna ! Si eu pregatesc acasa toba,e mai sanatoasa mai ales ca nu pun slanina ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Imi place tare mult tobita preparata in casa...Eu am si afumat-o anul acesta...

    • Fara foto

      anca , 28 decembrie 2009

      Mie imi place toba de porc

    • Fara foto

      Geo , 18 decembrie 2009

      Aceasta este poate o alta varianta a tobei de porc (eu o pregatesc putin altfel, fara picioare de porc si slanina). Totusi, explicatia imi pare incompleta, pentru ca nu se spune nimic despre cum se pregateste stomacul, un ingredient cel putin indispensabil, de a carui pregatire depinde rezultatul final. De adaugat ca dupa fierberea finala (cea a stomacului umplut) se preseaza toba cat este calda sub o greutate pana se raceste complet.

    • Fara foto

      maria , 28 noiembrie 2009

      este foarte buna

    • Fara foto

      Pauna Cristian , 03 noiembrie 2009

      poti sa pui si plamani,inima si alte parti din organele porcului

    • Fara foto

      doina , 04 ianuarie 2009

      As vrea si eu sa fac toba de casa, ma intereseaza.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

207 voturi

Ingrediente

  • carne de proc: picioarele
  • urechile
  • sorici
  • ficatul
  • limba
  • carne macra de la git
  • limba
  • muschiulet sare
  • piper,

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Parjoale moldovenesti

Dati carnea si cartoful prin masina de tocat, amestecati cu ou, sare, ceapa tocata marunt si calita

6 voturi    2 comentarii
nespecificat
Fripturi

Cozonac cu nuca

Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Piftie de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

465 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Retete de Craciun si Revelion
Bucatarul stie tot
Sfaturi
Craciun pentru toti
10 deserturi delicioase pentru masa de Sarbatori

10 deserturi delicioase pentru masa de Sarbatori

Deserturile sunt unul dintre cele mai importante aspecte ale mesei de Sarbatori. Si pentru ca oferta este variata, ne-am gandit

0 voturi   0 comentarii
Craciun pentru toti
Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Pe Andrei Aradits il stim din spectacolele de teatru, dar si din juriul emisiunii "Te cunosc de undeva". De cateva luni,

4 voturi   1 comentarii
Craciun pentru toti
Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

  Craciunul se apropie cu repeziciune, iar cei dragi merita sa gaseasca cele mai frumoase cadouri sub brad si cele mai bune

3 voturi   0 comentarii
Craciun pentru toti
Vezi toate articolele