autor:

autor

» » , , Aperitive, Retete de Craciun, Retete de Craciun

Toba de porc

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
carne de proc: picioarele, urechile, sorici, ficatul, limba, carne macra de la git, limba, muschiulet sare, piper,

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

209 voturi

Mod de preparare

Se spala si se pirlesc bine picioarele si urechile.


Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai.


Se pun sa fiarba intr-o oala mare pilna cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea.


Cind furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la git, limba si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala se tine descoperita.


Se fierb toate pina carnea se desprinde de pe os.


Se lasa sa se racoreasca putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin si putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai


gustoasa.

Retete
Alte retete din Aperitive

Toba de pui si porc

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si

14 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Aperitive

Toba de porc

Capul si urechea se curata,se rad ,se spala bine, slanina,limba,inima,soriciul se spala si se pun

32 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Virginia Balan , 16 decembrie 2014

    Bravo Anca! Toba a fost f. gustoasa.

  • Fara foto

    Tintaru Stela , 15 decembrie 2014

    poti sa'mi spui te rog cum cureti toba?? fac pentru prima data si nu stiu..multumesc!

  • Fara foto

    Marinela Eftimie , 05 ianuarie 2014

    da o prepar an casa si e foarte buna

    • Fara foto

      Anisoara Cerbu , 14 decembrie 2013

      da si eu pun dar fiarta si foarte putina

    • Fara foto

      Ralu Ralu Ralucuta , 13 decembrie 2013

      nimeni nu spune ce i cu slanina e cruda e sarata e afumata si de ce e musai sa fie niste grasime

    • Fara foto

      Τζετα Στροεσκου , 07 decembrie 2013

      si eu o sa fac pt prima oara ia sa vedem......

    • Fara foto

      Angela Huber , 04 decembrie 2013

      azi voi face pentru prima data toba .Sper ca o sa reusesc sa-i dau de capat

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

      Foarte buna ! Si eu pregatesc acasa toba,e mai sanatoasa mai ales ca nu pun slanina ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Imi place tare mult tobita preparata in casa...Eu am si afumat-o anul acesta...

    • Fara foto

      anca , 28 decembrie 2009

      Mie imi place toba de porc

    • Fara foto

      Geo , 18 decembrie 2009

      Aceasta este poate o alta varianta a tobei de porc (eu o pregatesc putin altfel, fara picioare de porc si slanina). Totusi, explicatia imi pare incompleta, pentru ca nu se spune nimic despre cum se pregateste stomacul, un ingredient cel putin indispensabil, de a carui pregatire depinde rezultatul final. De adaugat ca dupa fierberea finala (cea a stomacului umplut) se preseaza toba cat este calda sub o greutate pana se raceste complet.

    • Fara foto

      maria , 28 noiembrie 2009

      este foarte buna

    • Fara foto

      Pauna Cristian , 03 noiembrie 2009

      poti sa pui si plamani,inima si alte parti din organele porcului

    • Fara foto

      doina , 04 ianuarie 2009

      As vrea si eu sa fac toba de casa, ma intereseaza.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

209 voturi

Ingrediente

  • carne de proc: picioarele
  • urechile
  • sorici
  • ficatul
  • limba
  • carne macra de la git
  • limba
  • muschiulet sare
  • piper,

Raporteaza reteta

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2126 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Parjoale moldovenesti

Dati carnea si cartoful prin masina de tocat, amestecati cu ou, sare, ceapa tocata marunt si calita

7 voturi    2 comentarii
nespecificat
Fripturi

Cozonac cu nuca

Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte buna ! Si eu pregatesc acasa toba,e mai sanatoasa mai ales ca nu pun slanina ...



Adauga reteta
Retete
din Retete de Craciun
Intinsoare bistriteana

Intinsoare bistriteana

Intr-un vas de tuci, topim untura, taiem ceapa cubuleţe şi o înăbuşim în untură. Taiem cubuleţe mici pulpa de porc si costiţa

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Fazan cu sos vanatoresc

Fazan cu sos vanatoresc

Intr-un vas de tuci topim zaharul ,la foc mic, avand grija sa nu se arda. Zarzavatul il tocam marunt . Cand zaharul este topit adaugam

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne