autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

Tocana de legume pt iarna

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 septembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata morcovii, se spala se pun la fiert in apa cam 20-25 minute. Intre timp fierbeti orezul cam 10-15 minute, il clatiti cu apa rece, il strecurati, il dati deoparte.


Se spala si se curata gogosarii si ardeii de seminte, se dau prin masina sau se taie bucatele mici(eu i-am taiat bucatele). Ceapa se curata, se spala, se razuieste pe razatoarea cu gauri mari. Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, lasam la calit la foc mic 30 minute. Adaugam gogosarii si ardeii, rosiile zdrobite cu blenderul, piperul, dafinul, sare, se continua fierberea cam 2 h si 30 minute, pana se inmoaie bine legumele, dar nu uitam sa amestecam mereau sa nu se lipeasca de oala. Adaugam morcovii fierti deja si razuiti, apoi orezul fiert si clatit cu apa rece, patrunjelulverde tocat Fierbem cam 15 minute, stingem focul si punem tocana in borcane cu capace filetate pe care le-am spalat intre timp si le-am sterilizat in cuptor. Pt siguranta conservei, eu pun borcanele in tava de la aragaz, pun apa calda in tava, apoi cand fierbe apa din tava las borcanele la cuptor la foc mic timp de 30-45 minute, dupa care stingem cuptorul si lasam borcanele acolo sa se raceasca. A doua zi se depoziteaza in camara.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Mirela Puiu , 22 octombrie 2013

    Imi place retete am sa o prepar si eu

  • Fara foto

    Monica Rettegi , 14 septembrie 2013

    Foarteee buna!

  • Nely_Muste

    Nely_Muste (Bucatar) , 01 septembrie 2013

    Delicioasa am sa pun mai multe borcane Recomand.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Alexandrina, multumesc mult pt aprecieri si incredere.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

      E delicioasa! Am salvat reteta.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 31 august 2011

      Elena,super o sa ma orientez dupa reteta ta ,sa vad ce iese.........supergustos!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2010

      Delicioasa!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Foarte gustoasa! Si sa avem in vedere ca se anunta o iarna grea din toate punctele de vedere...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Bravo Elena,ce bine sa ai legume proaspete in gradina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

43 voturi

Ingrediente

  • 2 kg gogosari
  • 1 kg ardei gras
  • ½ kg ceapa
  • 1,1/2 kg rosii
  • ½ l ulei
  • 1 kg morcovi
  • 250 g orez
  • sare neiodata
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel verde.
  • Sfat: daca doriti sa preparati putin mai mult
  • puteti folosi 3 kg de rosii si 400 g orez.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

20 voturi    15 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

14 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Elena Mirela Puiu

Imi place retete am sa o prepar si eu

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de hribi

Zacusca de hribi

Hribii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie sau masina de tocat. Ceapa

1 vot    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Este o dulceata cu care o sa va surprindeti prietenii !!! Garantat !!! Aveti nevoie de unu sau doi dovlecei batrani. Nu incercati

225 voturi    26 comentarii
2h
Conserve si muraturi