autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

Tocana de legume pt iarna

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 septembrie 2010

Ingrediente
2 kg gogosari, 1 kg ardei gras, ½ kg ceapa, 1,1/2 kg rosii, ½ l ulei, 1 kg morcovi, 250 g orez, sare neiodata, piper boabe, foi de dafin, 1 legatura patrunjel verde., Sfat: daca doriti sa preparati putin mai mult, puteti folosi 3 kg de rosii si 400 g orez.

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

45 voturi

Mod de preparare

Se curata morcovii, se spala se pun la fiert in apa cam 20-25 minute. Intre timp fierbeti orezul cam 10-15 minute, il clatiti cu apa rece, il strecurati, il dati deoparte.


Se spala si se curata gogosarii si ardeii de seminte, se dau prin masina sau se taie bucatele mici(eu i-am taiat bucatele). Ceapa se curata, se spala, se razuieste pe razatoarea cu gauri mari. Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, lasam la calit la foc mic 30 minute. Adaugam gogosarii si ardeii, rosiile zdrobite cu blenderul, piperul, dafinul, sare, se continua fierberea cam 2 h si 30 minute, pana se inmoaie bine legumele, dar nu uitam sa amestecam mereau sa nu se lipeasca de oala. Adaugam morcovii fierti deja si razuiti, apoi orezul fiert si clatit cu apa rece, patrunjelulverde tocat Fierbem cam 15 minute, stingem focul si punem tocana in borcane cu capace filetate pe care le-am spalat intre timp si le-am sterilizat in cuptor. Pt siguranta conservei, eu pun borcanele in tava de la aragaz, pun apa calda in tava, apoi cand fierbe apa din tava las borcanele la cuptor la foc mic timp de 30-45 minute, dupa care stingem cuptorul si lasam borcanele acolo sa se raceasca. A doua zi se depoziteaza in camara.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Tocana de legume pentru iarna

Mai intai de toate pregatim legumele. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt. Morcovul il radem

15 voturi    11 comentarii
8h
Conserve si muraturi

Gem de zmeura

Dupa ce am cules zmeura, am spalat-o usor, cu miscari delicate; nu am lasat jetul de apa sa curga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Mirela Puiu , 22 octombrie 2013

    Imi place retete am sa o prepar si eu

  • Fara foto

    Monica Rettegi , 14 septembrie 2013

    Foarteee buna!

  • Nely_Muste

    Nely_Muste (Bucatar) , 01 septembrie 2013

    Delicioasa am sa pun mai multe borcane Recomand.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Alexandrina, multumesc mult pt aprecieri si incredere.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

      E delicioasa! Am salvat reteta.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 31 august 2011

      Elena,super o sa ma orientez dupa reteta ta ,sa vad ce iese.........supergustos!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2010

      Delicioasa!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Foarte gustoasa! Si sa avem in vedere ca se anunta o iarna grea din toate punctele de vedere...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Bravo Elena,ce bine sa ai legume proaspete in gradina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

45 voturi

Ingrediente

  • 2 kg gogosari
  • 1 kg ardei gras
  • ½ kg ceapa
  • 1,1/2 kg rosii
  • ½ l ulei
  • 1 kg morcovi
  • 250 g orez
  • sare neiodata
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel verde.
  • Sfat: daca doriti sa preparati putin mai mult
  • puteti folosi 3 kg de rosii si 400 g orez.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

4 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

13 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Nely_Muste (Bucatar)

Delicioasa am sa pun mai multe borcane Recomand.

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Afinele curatate,spalate,scurse,se pun intr-un vas cu zahar,apa,si se lasa pe foc 45min pana se leaga siropul;la sfarsit se stoarce

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Kapia copti la borcan

Kapia copti la borcan

Ardeiii spalati,uscati,se pun la copt pe gratar sau in cuptor;dupa ce s-au curatat de coaja,se rup fasii,se pun in borcane,deasupra

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi