autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

TOCANITA DE CEAPA CU CARNE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Imi place ca indiferent ce carne folosesc (porc,costita,cap de piept,carne de pasare, carnati, bacon sau slanina)sa o prajesc inainte de a o adauga in tocanita.


Pulpele se spala,se zvanta , se prajesc foarte bine pe ambele parti si se adauga spre sfarsit in tocanita.


Ceapa se curata,se spala, se toaca marunt sau se taie pestisori si se pune intr-o cratita cu putin ulei de masline la inabusit pana devine sticloasa.Din cand in cand mai adaugati cate putina apa fiarta si cand s-a inmuiat se adauga cubuletele de telina ,ardeiul tocat, frunza de dafin,cateva boabe de piper si coriandru si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand sunt patrunse foarte bine adaugati rosiile tocate sau sucul de rosii si bulion sau pasta de tomate dupa gust(mie imi place mancarea sa fie mai colorata),se potriveste de sare, ,se adauga carnea prajita si se lasa sa fiarba la foc mic pana se obtine consistenta dorita.


Se poate servi si cu mamaliguta...


Pofta buna!

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2014

    o nebunie

  • Fara foto

    mirela , 22 mai 2014

    ffff buna

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2014

    Multumesc...

    • Fara foto

      Cristina Albu , 11 februarie 2014

      foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2014

      Multumesc Cristina...

    • Fara foto

      Cristina Dumitrache , 11 ianuarie 2014

      minunata

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2013

      Cei 7 ani de acasa lipsesc cu desavarsire, iar educatia a fost inlocuita cu succes in cazul dvs "domnule" Ulmeanu de prostie, mitocanie si golanie...

    • Fara foto

      Liviu Ulmeanu , 12 decembrie 2013

      muie

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      Tannya Tanya , 28 noiembrie 2013

      buna...foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      Multumesc Noua ne place tare mult fie cu carne sau de post adauga un comentariu...

    • Fara foto

      Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

      Foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2013

      Doamne ajuta! Ma bucur ca ti-a placut...

    • Fara foto

      valentina , 17 octombrie 2013

      Sărut mâna pentru masă!

    • Fara foto

      Bosko Cornel Banu , 17 august 2013

      see you cat mai multa ceapa see you atit e mai buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

      va multumesc mult...e delicioasa intr-adevar. v-o recomand cu drag.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

      Tare buna trebuie sa fie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 august 2012

      Ce fericita esti ca ai toate bunatatile in propria gradina!!! Pup

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

      Ce buna trebuie sa fie Valentina! Eu fac acum in perioada in care se strnge ceapa, avem in gradina ceapa, dar fara carne.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Multumesc si va garantez ca o sa va placa foarte mult...

    • Lupu Caprian Irina Mihaela

      Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      in general gatesc cu multa ceapa, imi place mult aroma dulce, deci o voi incerca sigur

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      Petrica Natis , 16 septembrie 2009

      Asta e retzeta pe care o cautam.I-mi aminteste de casa.O s-o incerc miine.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Nu am facut niciodata,dar o sa fac sigur,suna bine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Multumesc fetelor pentru aprecierile voastre.Intr-adevar este o bunatate...Ai mei cer mereu tocanita de ceapa cu carne sau fara o devoreaza...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Waw, da ce bunatate. Cu mamaliuta e un deliciu.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Foarte buna.Si eu fac des aceasta reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Arata super,merita testata reteta.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

183 voturi

Ingrediente

  • Se poate folosi carne de porc,costita,cap de piept
  • slanina,bacon,carnati proaspeti sau afumati,carne de pasare.
  • Eu am folosit pentru aceasta tocanita 3 pulpe de pui.
  • 1 kg de ceapa
  • un ardei gras sau capia
  • cateva felii de telina
  • 6 rosii
  • sare,piper,cimbru dupa gust
  • o frunza de dafin
  • cateva boabe de piper si coriandru
  • bulion sau pasta de tomate dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

39 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

susu (Chef de cuisine)

o nebunie

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu bere si legume

Tocanita de porc cu bere si legume

Taiem carnea de porc in felii subtiri. Taiem ardeiul in fasii si castraveciorii murati in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem rosiile

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza toate pielitele. Separat, se caleste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne