festivalul blogurilor gustoase

autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de ciuperci pleurotus

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine ciupercile si se lasa sa stea putin in apa rece. Intr-o cratita caliti in ulei ceapa tocata marunt si morcovul feliat subtire, apoi adaugati ciupercile taiate fin si concentratul de ciuperci(vezi video).


Fierbeti la foc mic in zeama pe care o lasa ciupercile, eventual mai adaugati putina apa. Dupa 20-25 minute adaugati smantana amestecata cu faina si putina apa si dregeti gustul de sare si piper. Adaugati verdeata tocata si usturoiul dat pe razatoare (cine doreste).


Se serveste ca atare sau ca garnitura.


Pofta buna.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • AdiRadu

    AdiRadu (Chef de cuisine):

    Am pus in loc de ulei normal, ulei de masline cu putin unt cu 82% grasime, in rest am respectat reteta.. au iesit foarte bune..merg mai mult garnitura decat ca atare..merita incercata..*(am folosit ciuperci champignion)

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 26 noiembrie 2013

    O bunatate

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Imi place ,se face repede si e foarte buna !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Buna mai este !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O bunatate,felicitari draga Doina,absolut toate felurile de mancare pe care le faci sunt aspectuoase,pe placul meu.Meriti nota 10 cu multe stelute.Eu am o tocanita de ciuperci champignion cu masline verzi.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Daca e cu ciuperci...precis ca e foarte gustos ! Imi place tare mult, bravo Doina !

    • AdiRadu

      AdiRadu (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      eu am facut cu ciuperci champignion, si in loc de ulei am pus ulei de masline si putin unt 82 merg foarte bine...pofta buna

    • AdiRadu

      AdiRadu (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      eu am facut cu ciuperci champignion, si in loc de ulei am pus ulei de masline si putin unt 82 merg foarte bine...pofta buna

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc. Ma bucur ca iti place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Intr-adevar...delicioasa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Multumesc de apreciere. Da, se poate face si cu amidon.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Multumesc de apreciere. Da, se poate face si cu amidon.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Reteta ta arata super,la fel o fac si eu,dar eu pun o lingurita de amidon alimentar in loc de faina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

32 voturi

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa mai mica
  • 1 morcov mic
  • cateva fire de patrunjel
  • 4-5 catei de usturoi
  • 25 ml ulei
  • 1 cub/lingurita concentrat de ciuperci
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

47 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Proca Constanta

O bunatate

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu leurda

Tarta cu leurda

Pregatim un aluat din oua, un praf de sare, ulei si iaurt . Intr-un bol separate, amestecam faina si praful de copt. Leurda o tocam

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Vinete faine la magazin, busuioc in solar, carnita de vitel....era clar ca trebuia s-o fac. Si-am facut-o! :) Se incepe cu vinetele,

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne