autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de ciuperci pleurotus

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2009

Ingrediente
500 g ciuperci pleurotus, 1 ceapa mai mica, 1 morcov mic, cateva fire de patrunjel, 4-5 catei de usturoi, 25 ml ulei, 1 cub/lingurita concentrat de ciuperci, 2 linguri de smantana, 1 lingura faina, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

32 voturi

Mod de preparare

Se spala bine ciupercile si se lasa sa stea putin in apa rece. Intr-o cratita caliti in ulei ceapa tocata marunt si morcovul feliat subtire, apoi adaugati ciupercile taiate fin si concentratul de ciuperci(vezi video).


Fierbeti la foc mic in zeama pe care o lasa ciupercile, eventual mai adaugati putina apa. Dupa 20-25 minute adaugati smantana amestecata cu faina si putina apa si dregeti gustul de sare si piper. Adaugati verdeata tocata si usturoiul dat pe razatoare (cine doreste).


Se serveste ca atare sau ca garnitura.


Pofta buna.
Se spala bine ciupercile si se lasa sa stea put
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de ciuperci Pleurotus

Intrun cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt. Calim ceapa

9 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de ciuperci pleurotus

Mie imi plac foarte mult ciupercile si mai ales tocanitele. Cea mai gustoasa mancarica iese atunci

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • AdiRadu

    AdiRadu (Chef de cuisine):

    Am pus in loc de ulei normal, ulei de masline cu putin unt cu 82% grasime, in rest am respectat reteta.. au iesit foarte bune..merg mai mult garnitura decat ca atare..merita incercata..*(am folosit ciuperci champignion)

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 26 noiembrie 2013

    O bunatate

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Imi place ,se face repede si e foarte buna !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Buna mai este !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O bunatate,felicitari draga Doina,absolut toate felurile de mancare pe care le faci sunt aspectuoase,pe placul meu.Meriti nota 10 cu multe stelute.Eu am o tocanita de ciuperci champignion cu masline verzi.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Daca e cu ciuperci...precis ca e foarte gustos ! Imi place tare mult, bravo Doina !

    • AdiRadu

      AdiRadu (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      eu am facut cu ciuperci champignion, si in loc de ulei am pus ulei de masline si putin unt 82 merg foarte bine...pofta buna

    • AdiRadu

      AdiRadu (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      eu am facut cu ciuperci champignion, si in loc de ulei am pus ulei de masline si putin unt 82 merg foarte bine...pofta buna

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc. Ma bucur ca iti place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Intr-adevar...delicioasa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Multumesc de apreciere. Da, se poate face si cu amidon.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Multumesc de apreciere. Da, se poate face si cu amidon.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Reteta ta arata super,la fel o fac si eu,dar eu pun o lingurita de amidon alimentar in loc de faina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

32 voturi

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa mai mica
  • 1 morcov mic
  • cateva fire de patrunjel
  • 4-5 catei de usturoi
  • 25 ml ulei
  • 1 cub/lingurita concentrat de ciuperci
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

79 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

19 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

8 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place ,se face repede si e foarte buna !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu branza de capra

Tarta cu branza de capra

-Se rade branza de capra prin razatoarea mica si se amesteca cu ouale,apoi se pune ceapa tocata marunut.Se omogenizeaza usor cu o furculita. -Se

18 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta aperitiv

Placinta aperitiv

-Se rade branza intr-un castron,peste branza se adauga trei oua si se mixeaza,la final se adauga si ceapa verde tocata marunt(nu mai

30 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje