autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de mistret

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
1,5 kg carne (macra) mistret., 3 morcovi., 2 cepe rosii., 2-3 catei de usturoi., 1 pahar mare de vin (200 ml vin alb demisec)., 60 g unt., faina sau amidon alimentar., sare, piper proaspat macinat, foi de dafin, coriandru, menta verde.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Carnea de mistret trebuie sa fie mai frageda (din mistret mai tanar). Cu restul de unt se trag cepele si morcovii taiati felii si se pun peste carnea din cratita.


Se desface o lingura buna de faina (sau amidon alimentar) in vin, se toarna peste carne, se amesteca si se stinge cu 2 pahare mari de apa.


Se adauga usturoiul sfaramat, sare, piper si se da la cuptor la foc potrivit, cam o ora.


Se verifica daca bucatile de carne sunt bine fragezite.


Se pot servi cu orice garnitura dorim. Pofta buna!
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

TOCHITURA

Se taie morcovul rondele, ceapa si ardeiul felii subtiri. Se pun la calit in tigaia cu ulei si se

13 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Fleica de porc

Bati fleica, o treci prin ulei de masline condimentat cu sare, piper,enibahar,cimbru. Asezi carnea

8 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    O delicatesa.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Când o să am o pulpă de mistreţ, aşa o să-l prepar!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    O minunatie...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg carne (macra) mistret.
  • 3 morcovi.
  • 2 cepe rosii.
  • 2-3 catei de usturoi.
  • 1 pahar mare de vin (200 ml vin alb demisec).
  • 60 g unt.
  • faina sau amidon alimentar.
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • foi de dafin
  • coriandru
  • menta verde.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

64 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

180 voturi    22 comentarii
2h
Torturi

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O delicatesa.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Cocos cu macaroane mici

Cocos cu macaroane mici

Spalam bine cocosul si il portionam. Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le taiem marunt. Punem in cratita ulei sa se ncinga. Adaugame

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de iepure cu legume la cuptor

Pulpe de iepure cu legume la cuptor

Spalam bine pulpele de iepure,le condimentam cu sare,boia dulce, rozmarin si le ungem cu putin ulei.Ceapa o taiem solzisori,ardeiul

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi