autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de mistret

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Carnea de mistret trebuie sa fie mai frageda (din mistret mai tanar). Cu restul de unt se trag cepele si morcovii taiati felii si se pun peste carnea din cratita.


Se desface o lingura buna de faina (sau amidon alimentar) in vin, se toarna peste carne, se amesteca si se stinge cu 2 pahare mari de apa.


Se adauga usturoiul sfaramat, sare, piper si se da la cuptor la foc potrivit, cam o ora.


Se verifica daca bucatile de carne sunt bine fragezite.


Se pot servi cu orice garnitura dorim. Pofta buna!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    O delicatesa.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Când o să am o pulpă de mistreţ, aşa o să-l prepar!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    O minunatie...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg carne (macra) mistret.
  • 3 morcovi.
  • 2 cepe rosii.
  • 2-3 catei de usturoi.
  • 1 pahar mare de vin (200 ml vin alb demisec).
  • 60 g unt.
  • faina sau amidon alimentar.
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • foi de dafin
  • coriandru
  • menta verde.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

62 voturi    19 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

174 voturi    20 comentarii
2h
Torturi

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O delicatesa.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu bere si legume

Tocanita de porc cu bere si legume

Taiem carnea de porc in felii subtiri. Taiem ardeiul in fasii si castraveciorii murati in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem rosiile

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza toate pielitele. Separat, se caleste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne