autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de pipote

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pipotele se curata, se spala si se pun in apa rece cu otet pentru 1 1/2 ora, dupa care se freaca cu mina pentru a se curata si mai bine.


Se spala de citeva ori in apa rece si se lasa apoi sa stea iarasi in apa rece (se poate pune iarasi otet) pentru 1 ora. Dupa o ora se spala bine daca am pus iarasi otet.


Se prepara ca si tocanita. Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosie se curata de pielita,se taie, ardeiul se taie in straifuri.


Se prajeste ceapa si usturoiul se adauga ardeiul, rosia taiata, pipotele.


Se lasa sa fiarba pe foc mic 1 ora si se adauga 2 linguri pasta de rosii si un pic de paprika, sare, piper dupa gust.


Se pune intr-un vas care se poate pune la cuptor se acopera vasul cu hirtie de aluminium si se lasa 45 minute pe temperatura de 140 grade sau pozitia 4 .


Se poate servi cu cartofi piure, cartofi natur, paste.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mariana , 12 aprilie 2010

    atata spalat in otet..exagerati .aas termina mancarea in doua zile...haideti va rog nu o faceti pe curata...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Cred că e un pic atâta spălat cu oţet, dar altfel e bine!

Dificultate

Medie

Timp

4h

50 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg pipote de pui
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 1 rosie
  • ardei
  • paprika
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/2 pahar otet
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

mariana

atata spalat in otet..exagerati .aas termina mancarea in doua zile...haideti va rog nu o faceti pe curata...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu bere si legume

Tocanita de porc cu bere si legume

Taiem carnea de porc in felii subtiri. Taiem ardeiul in fasii si castraveciorii murati in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem rosiile

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza toate pielitele. Separat, se caleste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne