autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de pipote

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1/2 kg pipote de pui, 2-3 catei usturoi, 2 cepe, 1 rosie, ardei, paprika, 2 linguri pasta de rosii, 1/2 pahar otet, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 4h

50 voturi

Mod de preparare

Pipotele se curata, se spala si se pun in apa rece cu Otet pentru 1 1/2 ora, dupa care se freaca cu mina pentru a se curata si mai bine.


Se spala de citeva ori in apa rece si se lasa apoi sa stea iarasi in apa rece (se poate pune iarasi Otet) pentru 1 ora. Dupa o ora se spala bine daca am pus iarasi Otet.


Se prepara ca si tocanita. Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosie se curata de pielita,se taie, ardeiul se taie in straifuri.


Se prajeste ceapa si usturoiul se adauga ardeiul, rosia taiata, pipotele.


Se lasa sa fiarba pe foc mic 1 ora si se adauga 2 linguri pasta de rosii si un pic de paprika, sare, piper dupa gust.


Se pune intr-un vas care se poate pune la cuptor se acopera vasul cu hirtie de aluminium si se lasa 45 minute pe temperatura de 140 grade sau pozitia 4 .


Se poate servi cu cartofi piure, cartofi natur, paste.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Tocanita din pipote si inimi de pasare

Se spala bine maruntaiele, se pun la fiert vreo 2 ore sa scada bine apa cu sare, piper, untura. Dupa

4 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

TOCANITA DE PIPOTE SI INIMI DE PUI

Pipotele si inimile de pui se spala, se pun la fiert cam pentru o ora pentru a fi carnea moale. Dupa

20 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mariana , 12 aprilie 2010

    atata spalat in otet..exagerati .aas termina mancarea in doua zile...haideti va rog nu o faceti pe curata...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Cred că e un pic atâta spălat cu oţet, dar altfel e bine!

Dificultate

Medie

Timp

4h

50 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg pipote de pui
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 1 rosie
  • ardei
  • paprika
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/2 pahar otet
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mariana

atata spalat in otet..exagerati .aas termina mancarea in doua zile...haideti va rog nu o faceti pe curata...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui pe pat de cartofi si legume

Pulpe de pui pe pat de cartofi si legume

Intr-o tava dreptunghiulara punem cartofii curatati de coaja si taiati in patru, apoi pulpele taiate si ele in doua, morcovii si telina

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu pui si sos de rosii

Paste cu pui si sos de rosii

Eu am folosit paste italiene din grau dur pentru ca fierb mai bine isi pastreaza forma si sunt mai gustoase decat cele romanesti. Pastele

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne