autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

TOCANITA DE PORC CU CARTOFI

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Ingrediente
800 g carne macra de porc, 5-6 cartofi rosii, 1 ceapa alba, boia, sare, piper, 1 cescuta ulei(cam 50 g), un ardei gras, o rosie bine coapta, patrunjel verde tocat marunt, 2-3 linguri faina pt slobozeala.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim la foc mic pana devine sticloasa, adugam boiaua, amestecam, apoi imediat adugam carnea taiata bucatele mici, calim usor si adaugam apa sa acopere carnea, fierbem la foc potrivit. Tot acum punem in tocanita ardeiul taiat in 4 -daca vreti sa il scoateti dupa fierbere ca nu il agreeaza copii, sau bucatele mici-cum doriti- si rosia, foarte bine taiata. Daca e nevoie mai completam cu apa. Cand carnea este aproape fiarta, adaugam cartofii taiati cubulete, potrivim de sare, condimentam cu piper. Cand sunt fierti cartofii, pregatim intrun castronas mic o diresatura sau slobozeala din faina si apa, de consistenta unei smantani groase, pe care o turnam peste tocanita, amestecam bine si dam cateva clocote la foc mic de tot sa nu se lipeasca. Stingem focul, presaram patrunjelul tocat si putem servi alaturi de salata de sezon, sau castraveti murati. Merge si cu mamaliguta.
Intro cratita punem uleiul la incins, adaugam cea
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Tocanita de porc cu cartofi

O tocanita foarte gustoasa,consistenta si usor de gatit...o tocanita ca la mama acasa. Spalam

7 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Tocanita de cartofi cu ceafa de porc afumata

Se taie felii ardeii si ceapa, iar usturoiul se toaca nu foarte marunt. Acestea se pun la prajit

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nusi Soiom , 23 ianuarie 2014

    SI DESERT ?

  • Fara foto

    Calugar Adina , 23 ianuarie 2014

    SI DESERT ?

  • Fara foto

    Simionca Ioan , 23 ianuarie 2014

    merci de idee, sper sa-mi iasa

    • Fara foto

      Titel Titi , 01 noiembrie 2013

      Foarte gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Noua ne place tare cu mamaliga si cu zeama de varza acra.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Este o bunatate cum sa nu iti placa asa ceva !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Apetisanta!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Imi place foarte mult tocanita !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne macra de porc
  • 5-6 cartofi rosii
  • 1 ceapa alba
  • boia
  • sare
  • piper
  • 1 cescuta ulei(cam 50 g)
  • un ardei gras
  • o rosie bine coapta
  • patrunjel verde tocat marunt
  • 2-3 linguri faina pt slobozeala.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

6 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

14 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Noua ne place tare cu mamaliga si cu zeama de varza acra.

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne