autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

TOCANITA DE PORC CU CARTOFI

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim la foc mic pana devine sticloasa, adugam boiaua, amestecam, apoi imediat adugam carnea taiata bucatele mici, calim usor si adaugam apa sa acopere carnea, fierbem la foc potrivit. Tot acum punem in tocanita ardeiul taiat in 4 -daca vreti sa il scoateti dupa fierbere ca nu il agreeaza copii, sau bucatele mici-cum doriti- si rosia, foarte bine taiata. Daca e nevoie mai completam cu apa. Cand carnea este aproape fiarta, adaugam cartofii taiati cubulete, potrivim de sare, condimentam cu piper. Cand sunt fierti cartofii, pregatim intrun castronas mic o diresatura sau slobozeala din faina si apa, de consistenta unei smantani groase, pe care o turnam peste tocanita, amestecam bine si dam cateva clocote la foc mic de tot sa nu se lipeasca. Stingem focul, presaram patrunjelul tocat si putem servi alaturi de salata de sezon, sau castraveti murati. Merge si cu mamaliguta.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nusi Soiom , 23 ianuarie 2014

    SI DESERT ?

  • Fara foto

    Calugar Adina , 23 ianuarie 2014

    pot sa vin...???

  • Fara foto

    Simionca Ioan , 23 ianuarie 2014

    merci de idee, sper sa-mi iasa

    • Fara foto

      Titel Titi , 01 noiembrie 2013

      Foarte gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Noua ne place tare cu mamaliga si cu zeama de varza acra.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Este o bunatate cum sa nu iti placa asa ceva !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Apetisanta!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Imi place foarte mult tocanita !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne macra de porc
  • 5-6 cartofi rosii
  • 1 ceapa alba
  • boia
  • sare
  • piper
  • 1 cescuta ulei(cam 50 g)
  • un ardei gras
  • o rosie bine coapta
  • patrunjel verde tocat marunt
  • 2-3 linguri faina pt slobozeala.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    19 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

14 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Nusi Soiom

SI DESERT ?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu garnitura de legume

Piept de pui cu garnitura de legume

Pieptul de pui se curata de pielita si se taie felii subtiri, ca pentru snitele, insa fara a-l mai bate.Il punem la marinat 30 de minute

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Galette din cartofi cu piept de curcan

Galette din cartofi cu piept de curcan

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien. Ardeii ii feliem subtire. Pieptul il taiem fasiute. Sotam ceapa in 2 linguri

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne