autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

TOCANITA DE PORC CU CARTOFI

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Ingrediente
800 g carne macra de porc, 5-6 cartofi rosii, 1 ceapa alba, boia, sare, piper, 1 cescuta ulei(cam 50 g), un ardei gras, o rosie bine coapta, patrunjel verde tocat marunt, 2-3 linguri faina pt slobozeala.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim la foc mic pana devine sticloasa, adugam boiaua, amestecam, apoi imediat adugam carnea taiata bucatele mici, calim usor si adaugam apa sa acopere carnea, fierbem la foc potrivit. Tot acum punem in tocanita ardeiul taiat in 4 -daca vreti sa il scoateti dupa fierbere ca nu il agreeaza copii, sau bucatele mici-cum doriti- si rosia, foarte bine taiata. Daca e nevoie mai completam cu apa. Cand carnea este aproape fiarta, adaugam cartofii taiati cubulete, potrivim de sare, condimentam cu piper. Cand sunt fierti cartofii, pregatim intrun castronas mic o diresatura sau slobozeala din faina si apa, de consistenta unei smantani groase, pe care o turnam peste tocanita, amestecam bine si dam cateva clocote la foc mic de tot sa nu se lipeasca. Stingem focul, presaram patrunjelul tocat si putem servi alaturi de salata de sezon, sau castraveti murati. Merge si cu mamaliguta.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nusi Soiom , 23 ianuarie 2014

    SI DESERT ?

  • Fara foto

    Calugar Adina , 23 ianuarie 2014

    SI DESERT ?

  • Fara foto

    Simionca Ioan , 23 ianuarie 2014

    merci de idee, sper sa-mi iasa

    • Fara foto

      Titel Titi , 01 noiembrie 2013

      Foarte gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Noua ne place tare cu mamaliga si cu zeama de varza acra.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Este o bunatate cum sa nu iti placa asa ceva !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Apetisanta!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Imi place foarte mult tocanita !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne macra de porc
  • 5-6 cartofi rosii
  • 1 ceapa alba
  • boia
  • sare
  • piper
  • 1 cescuta ulei(cam 50 g)
  • un ardei gras
  • o rosie bine coapta
  • patrunjel verde tocat marunt
  • 2-3 linguri faina pt slobozeala.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

15 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

13 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    20 comentarii
30 min
Retete de Craciun

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Noua ne place tare cu mamaliga si cu zeama de varza acra.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Placinta cu pui, smantana si foietaj

Placinta cu pui, smantana si foietaj

Foietajul il scoatem la dezghetat. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Frigarui de pui cu ardei kapia

Frigarui de pui cu ardei kapia

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel, il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam uleiul de masline, zeama de lamaie,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne