autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de praz

Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
praz, pipote, ulei de masline, masline, iaurt sau smantana, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se taie prazul rondele cam de 5 mm si se dinstuie putin in ulei de masline.


Separat se fierb pipotele (se poate face ciorba cu zeama in care au fiert). Fierte eu le tai in patru, sa nu fie nici prea mari nici prea mici, dupa plac; apoi se pun peste prazul dinstuit, se amesteca si se mai pune apa, si se mai lasa putin sa fiarba (10 min.). Intre timp se taie maslinele, felii de pe sambure (petits jullien- asa le spun eu), se pun in tocanita, se mai lasa circa 5 min. dupa care se pune iaurtul sau smantana si se stinge focul. Cand se serveste, cu garnitura sau doar cu mamaliguta, se mai poate pune smantana.


Este usor de preparat si delicios.


In loc de pipote se pot pune ficatei de pui (ficateii se fierb immpreuna cu prazul dinstuit)sau ciuperci.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • praz
  • pipote
  • ulei de masline
  • masline
  • iaurt sau smantana
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Simona-Gabriela Paun

Barcute umplute

Dovleceii se curata si se taie in doua sau in patru, pe lungime (barcute).Miezul se toaca marunt

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

FLOAREA-SOARELUI

Se imparte muschiul file in trei bucati. Fiecare bucata se despica si se bate - de grosimea unui

8 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive

Cugle Rafaelo

Se faramiteaza foile de napolitana, se pune laptele praf, zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza,

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de vinete

Budinca de vinete

Se spală legumele şi se lasă la scurs. Vinetele se taie pe lateral în felii de 1 cm grosime şi se aşează într-o strecurătoare

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Budinci
Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

Curatam cartofii noi, ii spalam. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa, cu unt si putina sare. Ii fierbem 10-15 minute, apoi ii scrugem

2 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi