autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de praz

Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie prazul rondele cam de 5 mm si se dinstuie putin in ulei de masline.


Separat se fierb pipotele (se poate face ciorba cu zeama in care au fiert). Fierte eu le tai in patru, sa nu fie nici prea mari nici prea mici, dupa plac; apoi se pun peste prazul dinstuit, se amesteca si se mai pune apa, si se mai lasa putin sa fiarba (10 min.). Intre timp se taie maslinele, felii de pe sambure (petits jullien- asa le spun eu), se pun in tocanita, se mai lasa circa 5 min. dupa care se pune iaurtul sau smantana si se stinge focul. Cand se serveste, cu garnitura sau doar cu mamaliguta, se mai poate pune smantana.


Este usor de preparat si delicios.


In loc de pipote se pot pune ficatei de pui (ficateii se fierb immpreuna cu prazul dinstuit)sau ciuperci.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • praz
  • pipote
  • ulei de masline
  • masline
  • iaurt sau smantana
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Simona-Gabriela Paun

Barcute umplute

Dovleceii se curata si se taie in doua sau in patru, pe lungime (barcute).Miezul se toaca marunt

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

FLOAREA-SOARELUI

Se imparte muschiul file in trei bucati. Fiecare bucata se despica si se bate - de grosimea unui

8 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Cugle Rafaelo

Se faramiteaza foile de napolitana, se pune laptele praf, zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza,

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu smochine si mascarpone

Tarta cu smochine si mascarpone

Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare.

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Taiem dovleacul in cubulete mici. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam bucatile de dovleac,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi