autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de praz

Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
praz, pipote, ulei de masline, masline, iaurt sau smantana, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se taie prazul rondele cam de 5 mm si se dinstuie putin in ulei de masline.


Separat se fierb pipotele (se poate face ciorba cu zeama in care au fiert). Fierte eu le tai in patru, sa nu fie nici prea mari nici prea mici, dupa plac; apoi se pun peste prazul dinstuit, se amesteca si se mai pune apa, si se mai lasa putin sa fiarba (10 min.). Intre timp se taie maslinele, felii de pe sambure (petits jullien- asa le spun eu), se pun in tocanita, se mai lasa circa 5 min. dupa care se pune iaurtul sau smantana si se stinge focul. Cand se serveste, cu garnitura sau doar cu mamaliguta, se mai poate pune smantana.


Este usor de preparat si delicios.


In loc de pipote se pot pune ficatei de pui (ficateii se fierb immpreuna cu prazul dinstuit)sau ciuperci.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de porc cu praz si maslie

O tocanita delicioasa de iarna. Infierbantam uleiul intr-o cratita si punem la prajit carnea

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza rosie dulce cu mere

Se curata si se spala legumele si se lasa la scurs. In oala in care va fierbe mancarea, se pune

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • praz
  • pipote
  • ulei de masline
  • masline
  • iaurt sau smantana
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Simona-Gabriela Paun

Barcute umplute

Dovleceii se curata si se taie in doua sau in patru, pe lungime (barcute).Miezul se toaca marunt

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

FLOAREA-SOARELUI

Se imparte muschiul file in trei bucati. Fiecare bucata se despica si se bate - de grosimea unui

8 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive

Cugle Rafaelo

Se faramiteaza foile de napolitana, se pune laptele praf, zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza,

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate!

Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate!

Mod de preparare pentru friptura : -Se spala bine puiul si se presoara din belsug cu ierburi aromate si sare,se introduce si in interiorul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Legume de vara la cuptor

Legume de vara la cuptor

O reteta delicioasa si foarte usoara.Cantitatile si legumele sunt la alegerea fiecaruia. Tocam ardeiul copt(al meu a fost congelat).

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi