autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de praz

Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
praz, pipote, ulei de masline, masline, iaurt sau smantana, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se taie prazul rondele cam de 5 mm si se dinstuie putin in ulei de masline.


Separat se fierb pipotele (se poate face ciorba cu zeama in care au fiert). Fierte eu le tai in patru, sa nu fie nici prea mari nici prea mici, dupa plac; apoi se pun peste prazul dinstuit, se amesteca si se mai pune apa, si se mai lasa putin sa fiarba (10 min.). Intre timp se taie maslinele, felii de pe sambure (petits jullien- asa le spun eu), se pun in tocanita, se mai lasa circa 5 min. dupa care se pune iaurtul sau smantana si se stinge focul. Cand se serveste, cu garnitura sau doar cu mamaliguta, se mai poate pune smantana.


Este usor de preparat si delicios.


In loc de pipote se pot pune ficatei de pui (ficateii se fierb immpreuna cu prazul dinstuit)sau ciuperci.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de porc cu praz si maslie

O tocanita delicioasa de iarna. Infierbantam uleiul intr-o cratita si punem la prajit carnea

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

VARZA DE BRUXELLES LA CUPTOR

Varza de Bruzelles se curata si se fierbe cu grija in apa cu sare si seminte de chimen.Se strecoara

21 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • praz
  • pipote
  • ulei de masline
  • masline
  • iaurt sau smantana
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Simona-Gabriela Paun

Barcute umplute

Dovleceii se curata si se taie in doua sau in patru, pe lungime (barcute).Miezul se toaca marunt

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

FLOAREA-SOARELUI

Se imparte muschiul file in trei bucati. Fiecare bucata se despica si se bate - de grosimea unui

8 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive

Cugle Rafaelo

Se faramiteaza foile de napolitana, se pune laptele praf, zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza,

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta spiralata cu legume si mozzarella

Tarta spiralata cu legume si mozzarella

-Se face mai întâi aluatul pentru tartă: într-un castron se pune făina cernută și sarea, se adaugă untul rece

1 vot    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pastai cu sos soia

Pastai cu sos soia

Se pun pastaile la fiert, in apa cu sare. Se pune uleiul in tigaie si se adauga ceapa taiata marunt si se caleste. Se adauga pastaile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive