autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

TOCANITA DE PULPE DE PUI

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intotdeuna eu oparesc carnea, dupa care o spal bine.


Intrun craticior punem uleiul la prajit, adaugam ceapa taiata marunt, calim pana devine sticloasa, adaugam boiaua apoi carnea, prajim usor la foc mic 2 minute si adaugam apa sa acopere carnea. In timpul fierberii adaugam vegeta, potrivim de sare. Cand e fiarta carnea, facem o slobozeala din faina si lapte rece de consistenta unei smantani, pe care o adaugam la tocanita si lasam sa dea cateva clocote, adaugam usturoiul zbrobit si patrunjelul verde tocat, amestecam usor si stingem focul.


Se serveste cu muratura si mamaliguta.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2014

    Apai draga, dintr-un magazin ardelenesc. Bine, no!

  • Fara foto

    Puiu Silviu Raicof , 05 aprilie 2014

    Intrun craticior??? din ce magazin cumparati vasele??

  • Fara foto

    HankS (Bucatar) , 11 martie 2011

    Arata bine, sunt sigur ca e foarte gustos ... Dar ... o slobozeala ??? :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1 punga ciocanele
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta ulei
  • 2 lingurite boia
  • 2 lingurite vegeta cu gust de gaina
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 1/2 cana lapte proaspat
  • sare
  • patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    19 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

14 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Apai draga, dintr-un magazin ardelenesc. Bine, no!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui la cuptor a la Teo Trandafir

Pui la cuptor a la Teo Trandafir

Pulpele de pui se dezoseaza si se taie bucati. Ouale se bat bine cu condimentele si smantana. Bucatile de pui se adauga in oua

49 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Punem varza la desarat in apa rece pentru 30 min. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul,

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne