autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de vitel

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iunie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puneti carnea la fiert in apa cu sare, luati spuma, fierbeti carnea cam 30 minute, scoateti-o sa se raceasca, dar nu aruncati apa in care a fiert, o folositi la tocanita. Dupa ce s-a racit putin carnea, o taiati cubulete mici, o lasati deoparte. Intro cratita puneti uleiul la incins, adaugati ceapa taiata marunt, caliti, adaugati boia si imediat cuburile de carne, sarati, lasati la foc 3 minute amestecand mereu dupa care stingeti cu apa in care ati fiert carnea, adaugati cubul Knorr si foile de dafin, boabele de piper. Lasati tocanita sa fiarba cam 1 ora, apoi dregeti cu faina inmuiata cu bulion, adaugati 2 lingurite de zahar si usturoiul taiat marunt, fierbeti 1-2 minute la foc mic sa se ingroase mancarea, potriviti de sare daca e necesar.


Se mananca ca atare, sau cu paste fainoase( melcisori, taitei, etc...), verdeata tocata marunt si piper macinat proaspat.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    mac myra, buna sugestia ta, insa atunci renuntam la paste.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Foarte buna,eu pun si 2 cartofi taiati in patru.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Mirey, sper sunt bucuroasa ca va place reteta mea.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Azi aveam in plan sa prepar ceva din carne de vitel si reteta ta a cazut la fix. Imi place!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Ma bucur ca iti place!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Vai, ce bună este!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne de vitel
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite boia
  • 2 foi dafin
  • 1 cub Knorr de vita
  • boabe de piper
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura faina alba
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • 50-60 ml ulei
  • 1 cana cu bulion
  • 2 lingurite de zahar.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    15 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

14 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

mac myra, buna sugestia ta, insa atunci renuntam la paste.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Costite de porc in sos

Costite de porc in sos

Dupa cum stiti, costitele sunt gatite in cele mai multe cazuri fripte sau facute la gratar. Acum vreau sa va prezint o reteta in care

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in Foi de Vita

Sarmalute in Foi de Vita

Pasul 1: Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa fierbe adaugam frunzele de vita si

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne