autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de vitel

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Ingrediente
600 g carne de vitel, 1 ceapa, 2 lingurite boia, 2 foi dafin, 1 cub Knorr de vita, boabe de piper, 2 catei usturoi, 1 lingura faina alba, patrunjel verde tocat, sare, 50-60 ml ulei, 1 cana cu bulion, 2 lingurite de zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Puneti carnea la fiert in apa cu sare, luati spuma, fierbeti carnea cam 30 minute, scoateti-o sa se raceasca, dar nu aruncati apa in care a fiert, o folositi la tocanita. Dupa ce s-a racit putin carnea, o taiati cubulete mici, o lasati deoparte. Intro cratita puneti uleiul la incins, adaugati ceapa taiata marunt, caliti, adaugati boia si imediat cuburile de carne, sarati, lasati la foc 3 minute amestecand mereu dupa care stingeti cu apa in care ati fiert carnea, adaugati cubul Knorr si foile de dafin, boabele de piper. Lasati tocanita sa fiarba cam 1 ora, apoi dregeti cu faina inmuiata cu bulion, adaugati 2 lingurite de zahar si usturoiul taiat marunt, fierbeti 1-2 minute la foc mic sa se ingroase mancarea, potriviti de sare daca e necesar.


Se mananca ca atare, sau cu paste fainoase( melcisori, taitei, etc...), verdeata tocata marunt si piper macinat proaspat.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Tocãnitã de vitel în vin de Porto

Este un preparat traditional portughez " Estufado de vitela" ; de obicei se adaugã si bacon sau

4 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Tocanita din carne de vitel

Se taie carnea bucatele,se rumeneste in ulei impreuna cu ceapa taiata solzisori subrtiri.Se adauga

4 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    mac myra, buna sugestia ta, insa atunci renuntam la paste.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Foarte buna,eu pun si 2 cartofi taiati in patru.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Mirey, sper sunt bucuroasa ca va place reteta mea.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Azi aveam in plan sa prepar ceva din carne de vitel si reteta ta a cazut la fix. Imi place!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Ma bucur ca iti place!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Vai, ce bună este!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne de vitel
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite boia
  • 2 foi dafin
  • 1 cub Knorr de vita
  • boabe de piper
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura faina alba
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • 50-60 ml ulei
  • 1 cana cu bulion
  • 2 lingurite de zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

3 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

13 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

mac myra, buna sugestia ta, insa atunci renuntam la paste.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Cocos cu macaroane mici

Cocos cu macaroane mici

Spalam bine cocosul si il portionam. Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le taiem marunt. Punem in cratita ulei sa se ncinga. Adaugame

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de iepure cu legume la cuptor

Pulpe de iepure cu legume la cuptor

Spalam bine pulpele de iepure,le condimentam cu sare,boia dulce, rozmarin si le ungem cu putin ulei.Ceapa o taiem solzisori,ardeiul

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi