autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Tocanita cu vitel si ciuperci champignion

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
1 Kg pulpa de vitel., 1 Kg ciuperci champinion., 5 Cepe rosi potrivite., 5 Catei de usturoi., 3 Linguri de ulei extravirgin., 500 Ml supa de vita(cubulete)., 250 Ml vin alb., 3 Boabe de enibahar., 1 Foaie de dafin., 1/2 Lingurita cimbru uscat., 2 Linguri de unt., 2 Linguri de faina., Sare piper roz proaspat macinat si ce condimente ne plac mai mult.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata cubulete, se pune in uleiul incins si se prajeste putin apoi se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul tocat marunt si se mai prajesc si ele.


Se adauga sarea si piperul si faina in ploaie.


Se mesteca ca sa nu se prinda pana prinde o culoare si apoi se stinge cu cei 250 ml de vin. mesteca si se adauga si cei 500 ml de supa de vita, la care se adauga toate mirodeniile si se lasa la foc incet 40-50 minute, mestecand din cand in cand.Eu am o plita metalica pe care o pun peste ochiul aragazului, dar se poate baga si la cuptor ca sa nu se prinda.Apoi curatam ciupercile si le spalam bine pe care le punem intregi peste tocanita din cuptor. Inainte de servire se pune peste tocanita patrunjelul tocat.


Se serveste alaturi de o portie zdravana de mamaliguta fierbinte.Reteta proprie si verificata.Pofta buna !!!
-->
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Rulouri de pui

Preparare: Pieptul de pui se taie si se bate cu ciocanul de snitele,astfel incat sa se obtina felii

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Tocanita de pipote cu ceapa

Pipotele le punem intr-un vas cu apa rece si le lasam sa stea acolo vreo 20 de minute, apoi schimbam

1 vot    2 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg pulpa de vitel.
  • 1 Kg ciuperci champinion.
  • 5 Cepe rosi potrivite.
  • 5 Catei de usturoi.
  • 3 Linguri de ulei extravirgin.
  • 500 Ml supa de vita(cubulete).
  • 250 Ml vin alb.
  • 3 Boabe de enibahar.
  • 1 Foaie de dafin.
  • 1/2 Lingurita cimbru uscat.
  • 2 Linguri de unt.
  • 2 Linguri de faina.
  • Sare piper roz proaspat macinat si ce condimente ne plac mai mult.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor cu taitei chinezesti

Pastravul curatat si spalat il punem intr-o tava de yenna,peste care adaugam condimentele pe care

20 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

64 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne