autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Tocanita cu vitel si ciuperci champignion

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
1 Kg pulpa de vitel., 1 Kg ciuperci champinion., 5 Cepe rosi potrivite., 5 Catei de usturoi., 3 Linguri de ulei extravirgin., 500 Ml supa de vita(cubulete)., 250 Ml vin alb., 3 Boabe de enibahar., 1 Foaie de dafin., 1/2 Lingurita cimbru uscat., 2 Linguri de unt., 2 Linguri de faina., Sare piper roz proaspat macinat si ce condimente ne plac mai mult.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata cubulete, se pune in uleiul incins si se prajeste putin apoi se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul tocat marunt si se mai prajesc si ele.


Se adauga sarea si piperul si faina in ploaie.


Se mesteca ca sa nu se prinda pana prinde o culoare si apoi se stinge cu cei 250 ml de vin. mesteca si se adauga si cei 500 ml de supa de vita, la care se adauga toate mirodeniile si se lasa la foc incet 40-50 minute, mestecand din cand in cand.Eu am o plita metalica pe care o pun peste ochiul aragazului, dar se poate baga si la cuptor ca sa nu se prinda.Apoi curatam ciupercile si le spalam bine pe care le punem intregi peste tocanita din cuptor. Inainte de servire se pune peste tocanita patrunjelul tocat.


Se serveste alaturi de o portie zdravana de mamaliguta fierbinte.Reteta proprie si verificata.Pofta buna !!!
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Macaroane cu carne tocata

Ceapa se da pe razatoare si se caleste in putin ulei impreuna cu carnea,sarea si piperul dupa ce

11 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Carne de pui la cuptor

Se unge un vas de yena cu ulei de masline ,se aseaza pulpa taiata si condimentata , se curata si

5 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg pulpa de vitel.
  • 1 Kg ciuperci champinion.
  • 5 Cepe rosi potrivite.
  • 5 Catei de usturoi.
  • 3 Linguri de ulei extravirgin.
  • 500 Ml supa de vita(cubulete).
  • 250 Ml vin alb.
  • 3 Boabe de enibahar.
  • 1 Foaie de dafin.
  • 1/2 Lingurita cimbru uscat.
  • 2 Linguri de unt.
  • 2 Linguri de faina.
  • Sare piper roz proaspat macinat si ce condimente ne plac mai mult.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

64 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

180 voturi    22 comentarii
2h
Torturi

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Se curata ardeiul de seminte,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Ceafa de porc inabusita

Ceafa de porc inabusita

Feliile de carne le spalam bine cu apa rece, le stergem si le condimentam cu sare, piper si boia dulce. Intr-o tigaie mai mare punem

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi