autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Tocanita cu vitel si ciuperci champignion

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
1 Kg pulpa de vitel., 1 Kg ciuperci champinion., 5 Cepe rosi potrivite., 5 Catei de usturoi., 3 Linguri de ulei extravirgin., 500 Ml supa de vita(cubulete)., 250 Ml vin alb., 3 Boabe de enibahar., 1 Foaie de dafin., 1/2 Lingurita cimbru uscat., 2 Linguri de unt., 2 Linguri de faina., Sare piper roz proaspat macinat si ce condimente ne plac mai mult.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata cubulete, se pune in uleiul incins si se prajeste putin apoi se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul tocat marunt si se mai prajesc si ele.


Se adauga sarea si piperul si faina in ploaie.


Se mesteca ca sa nu se prinda pana prinde o culoare si apoi se stinge cu cei 250 ml de vin. mesteca si se adauga si cei 500 ml de supa de vita, la care se adauga toate mirodeniile si se lasa la foc incet 40-50 minute, mestecand din cand in cand.Eu am o plita metalica pe care o pun peste ochiul aragazului, dar se poate baga si la cuptor ca sa nu se prinda.Apoi curatam ciupercile si le spalam bine pe care le punem intregi peste tocanita din cuptor. Inainte de servire se pune peste tocanita patrunjelul tocat.


Se serveste alaturi de o portie zdravana de mamaliguta fierbinte.Reteta proprie si verificata.Pofta buna !!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg pulpa de vitel.
  • 1 Kg ciuperci champinion.
  • 5 Cepe rosi potrivite.
  • 5 Catei de usturoi.
  • 3 Linguri de ulei extravirgin.
  • 500 Ml supa de vita(cubulete).
  • 250 Ml vin alb.
  • 3 Boabe de enibahar.
  • 1 Foaie de dafin.
  • 1/2 Lingurita cimbru uscat.
  • 2 Linguri de unt.
  • 2 Linguri de faina.
  • Sare piper roz proaspat macinat si ce condimente ne plac mai mult.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

62 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

176 voturi    22 comentarii
2h
Torturi

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Placinta cu pui, smantana si foietaj

Placinta cu pui, smantana si foietaj

Foietajul il scoatem la dezghetat. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Frigarui de pui cu ardei kapia

Frigarui de pui cu ardei kapia

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel, il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam uleiul de masline, zeama de lamaie,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne