Tocanita de vitel.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de vitel.

Ingrediente

  • 1 kg gulas de vitel(bucatele de vitel).
  • 1 lingura amidon alimentar.
  • 100 gr vin rosu.
  • 1 cana de vin rosu(pentru macerat sau fezandat carnea).
  • 1 lingura sos soia.
  • piper boabe.
  • 2 foi de dafin.
  • 1 cartof fiert(optional).
  • 2 linguri de pasta de tomate.
  • sare piper proaspat macinat.
  • o lingura de patrunjel verde tocat fin.

Mod de preparare

Se lasa intr-o forma de yenna carnea la macerat cu o cana de vin rosu,o lingura de sos soia,sare piper boabe si o frunza de dafin.Toate aceste ingrediente se lasa cel putin 8 ore la macerat(fezandat),inainte de a o pregati.

A doua zi spalam carnea de acel sos in care a stat si o punem intr-o tava de yenna la cuptor cu:100 gr vin rosu,sare,piper boabe,o frunza de dafin.Carnea trebuie sa fie facuta la foc mic cel putin 2 ore, pana se patrunde.Daca carnea este frageda,poate sa stea mai putin,dar o verificam daca este fiarta.Forma de yenna trebuie sa fie acoperita,daca nu are capac o acoperim cu o folie de aluminiu.Cine nu doreste sa faca sosul cu amidon alimentar,poate sa inlocuiasca cu un cartof fiert si pasat,care ingroasa sosul.Eu personal folosesc 1 lingura de amidon alimentar, care il amestec bine cu 2 linguri de pasta de bulion si il pun cu 10 minute inainte sa opresc focul la cuptor.Se serveste cu patrunjel tocat fin pe deasupra.Acest fel de mancare l-am mai facut de cateva ori pana acum, dar l-au servit o parte din fete,la marea intalneala de la Alba-Iulia.Cum am ajuns acasa am si facut dupa reteta celor de la Alba-Iulia. Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise