autor:

merisoare de padure

» » Mancaruri cu carne

Tochitura din organe, cu sos

Autor: merisoare de padure (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Rinichii se taie pe lungime si se curata de uretra (tot ce este alb in interior)si se fierb. de asemenea si de la inima se indeparteaza grasimea, si se fierbe impreuna cu limba.(toate sunt fierte cand intra furculita usor).[atentie - difera timpul de fierbere si de aceea se fierb separat]. Limba se curata de pielita si se taie cubulete, ca toate celelalte.


Separat se calaste ceapa in care se prajeste pieptul de porc taiat cubulete.


Toate acestea se amesteca, peste care se adauga din zeama de la inima si limba (apa de la rinichi se arunca). Canad toate dau in clocot se adauga bulionul, se stinge focul si se pune boiaua, sarea, piperul si usturoiul dupa gust.


Se mai poate folosi si splina, dupa gust, dar in nici un caz nici un fel de ficat. Textura ficatuli nu e compatibila ce celelalte.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    Foarte buna!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Pune-i si-o mamaliguta alaturi si vin la tine la masa!

  • Carmyna

    Carmyna (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    Tin sa te contrazic, eu fac tochitura si cu ficat si este super.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Conform zicalei - tuica se mai face si din prune - tot asa
  • tochitura se mai face si din organe.
  • rinichi de vita
  • rinichi de porc
  • inima de porc
  • limba de porc
  • piept de porc impanat
  • ceapa
  • usturoi taiat marunt
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • bulion

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de merisoare de padure

Ciorba cu coaste de porc

Se fierbe carnea si se spumeaza. In zeama obtinuta (strecurata) se fierb legumele taiate dupa preferinta

11 voturi    13 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Icre de pastrav (conservare)

icrele se spala cu un jet de apa rece intr-o strecuratoare. intr-un borcam pe pune succesiv cate

7 voturi    2 comentarii
20 min
Salate cu peste

Biftec tartar

Se degreseaza carnea si se toaca cu un cutit forte bine ascutit (sau se trece de doua ori prin masina

7 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Costite de porc in sos

Costite de porc in sos

Dupa cum stiti, costitele sunt gatite in cele mai multe cazuri fripte sau facute la gratar. Acum vreau sa va prezint o reteta in care

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in Foi de Vita

Sarmalute in Foi de Vita

Pasul 1: Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa fierbe adaugam frunzele de vita si

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne