autor:

merisoare de padure

» » Mancaruri cu carne

Tochitura din organe, cu sos

Autor: merisoare de padure (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: merisoare de padure (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2010

Ingrediente
Conform zicalei - tuica se mai face si din prune - tot asa, tochitura se mai face si din organe., , rinichi de vita, rinichi de porc, inima de porc, limba de porc, piept de porc impanat, ceapa, usturoi taiat marunt, sare, piper, boia de ardei iute, bulion

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Rinichii se taie pe lungime si se curata de uretra (tot ce este alb in interior)si se fierb. de asemenea si de la inima se indeparteaza grasimea, si se fierbe impreuna cu limba.(toate sunt fierte cand intra furculita usor).[atentie - difera timpul de fierbere si de aceea se fierb separat]. Limba se curata de pielita si se taie cubulete, ca toate celelalte.


Separat se calaste ceapa in care se prajeste pieptul de porc taiat cubulete.


Toate acestea se amesteca, peste care se adauga din zeama de la inima si limba (apa de la rinichi se arunca). Canad toate dau in clocot se adauga bulionul, se stinge focul si se pune boiaua, sarea, piperul si usturoiul dupa gust.


Se mai poate folosi si splina, dupa gust, dar in nici un caz nici un fel de ficat. Textura ficatuli nu e compatibila ce celelalte.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Pui cu smantana

Copanelele se spala si li se ia pielea.Cui ii place poate sa lasa si pielea.Se pun in tigaie cu putin

8 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Cartofi cu cabanos la cuptor

Cartofii se curata si se feliaza subire. Cabanosii se taie bucati. Se bate oul cu smantana si patrunjel. Se

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alex Alexandru , 30 mai 2015

    super bun.

  • Fara foto

    Andrei Ana Maria Andrei , 16 septembrie 2014

    acum fac bunut

  • Fara foto

    Valy Duinea , 19 august 2014

    arata bine dar eu o fac mai buna

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

      Foarte buna!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      Pune-i si-o mamaliguta alaturi si vin la tine la masa!

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Tin sa te contrazic, eu fac tochitura si cu ficat si este super.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • Conform zicalei - tuica se mai face si din prune - tot asa
  • tochitura se mai face si din organe.
  • rinichi de vita
  • rinichi de porc
  • inima de porc
  • limba de porc
  • piept de porc impanat
  • ceapa
  • usturoi taiat marunt
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • bulion

Raporteaza reteta

Retete
de merisoare de padure

Ciorba cu coaste de porc

Se fierbe carnea si se spumeaza. In zeama obtinuta (strecurata) se fierb legumele taiate dupa preferinta

13 voturi    15 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Icre de pastrav (conservare)

icrele se spala cu un jet de apa rece intr-o strecuratoare. intr-un borcam pe pune succesiv cate

15 voturi    5 comentarii
20 min
Salate

Biftec tartar

Se degreseaza carnea si se toaca cu un cutit forte bine ascutit (sau se trece de doua ori prin masina

7 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Se spala ciocanelel de pui apoi se usuca cu un servet absorbant si se condimenteaza cu sare si piper. Se frig ciocanelele pe grill-ul

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Pui provensal

Pui provensal

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C. Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curata Se sareaza si pipereaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne