autor:

merisoare de padure

» » Mancaruri cu carne

Tochitura din organe, cu sos

Autor: merisoare de padure (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Rinichii se taie pe lungime si se curata de uretra (tot ce este alb in interior)si se fierb. de asemenea si de la inima se indeparteaza grasimea, si se fierbe impreuna cu limba.(toate sunt fierte cand intra furculita usor).[atentie - difera timpul de fierbere si de aceea se fierb separat]. Limba se curata de pielita si se taie cubulete, ca toate celelalte.


Separat se calaste ceapa in care se prajeste pieptul de porc taiat cubulete.


Toate acestea se amesteca, peste care se adauga din zeama de la inima si limba (apa de la rinichi se arunca). Canad toate dau in clocot se adauga bulionul, se stinge focul si se pune boiaua, sarea, piperul si usturoiul dupa gust.


Se mai poate folosi si splina, dupa gust, dar in nici un caz nici un fel de ficat. Textura ficatuli nu e compatibila ce celelalte.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valy Duinea , 19 august 2014

    arata bine dar eu o fac mai buna

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    Foarte buna!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Pune-i si-o mamaliguta alaturi si vin la tine la masa!

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Tin sa te contrazic, eu fac tochitura si cu ficat si este super.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Conform zicalei - tuica se mai face si din prune - tot asa
  • tochitura se mai face si din organe.
  • rinichi de vita
  • rinichi de porc
  • inima de porc
  • limba de porc
  • piept de porc impanat
  • ceapa
  • usturoi taiat marunt
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • bulion

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de merisoare de padure

Ciorba cu coaste de porc

Se fierbe carnea si se spumeaza. In zeama obtinuta (strecurata) se fierb legumele taiate dupa preferinta

11 voturi    13 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Icre de pastrav (conservare)

icrele se spala cu un jet de apa rece intr-o strecuratoare. intr-un borcam pe pune succesiv cate

7 voturi    2 comentarii
20 min
Salate cu peste

Biftec tartar

Se degreseaza carnea si se toaca cu un cutit forte bine ascutit (sau se trece de doua ori prin masina

7 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Valy Duinea

arata bine dar eu o fac mai buna

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Piure de cartofi cu carnati picanti si ciuperci la cuptor

Piure de cartofi cu carnati picanti si ciuperci la cuptor

Piureul gata facut se amesteca cu putin cimbru si sare daca mai este necesar. In vasul uns cu unt si tapetat cu pesmet/gris se pune

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu ciuperci

Tocanita de pui cu ciuperci

Pieptul de pui il taiem fasiute lungi. Ceapa, ardeiul si ciupercile le taiem julienne. Nu le tocati marunt! Punem putin ulei in cratita,

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne