autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Tochitura dobrogeana

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 iulie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1. Se taie carne cubulete, ca pentru masina de tocat.


2. Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete.


Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foile de dafin si piperul boabe.


3. Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul, de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, se potriveste de sare, piper, boia si cimbru, dupa gustul fiecaruia.


Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.


Se serveste fierbinte alaturi de mamaliguta calda, ou ochi, branza rasa si muraturi. Eu am servit-o alaturi de dovlecei murati.


Pofta buna!

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine):

    da , am facut si eu aceasta reteta , sunt incantata, mi.a iesti fff buna, e pt prima data cand gatesc aceasta reteta dar cu siguranta o voi mai face

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2014

    Bun,am mai spus si ma repet,multumesc ca ma scutiti de intrebarea "ce sa mai gatesc azi"

  • Fara foto

    Lenuta-gaby Sidor , 31 mai 2014

    ffff bun si ami place fff mult,,

  • Fara foto

    Danuletiu Doris , 07 mai 2014

    foarte bun......

    • Fara foto

      Petre Mihaela , 05 decembrie 2013

      foarte bun

    • Fara foto

      Claudia Oprinoiu , 18 noiembrie 2013

      foarte gustos

    • Fara foto

      Virgiliu Sov , 14 noiembrie 2013

      Dinu Ana CORECT !Stiindu-se ca vinul rosu este bun pentru femei, dar baut de barbati.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      bun...

    • Fara foto

      Dinu Ana , 14 noiembrie 2013

      Dinu Ana CORECT !Stiindu-se ca vinul rosu este bun pentru femei, dar baut de barbati.

    • Fara foto

      Zorin Osasuna , 04 noiembrie 2013

      Dinu Ana CORECT !Stiindu-se ca vinul rosu este bun pentru femei, dar baut de barbati.

    • Fara foto

      Teofil Manole , 04 noiembrie 2013

      Smecherie de reteta ca baza de plecare dar dupa aceea te poti juca putin cu flavourile pentru ca de exemplu eu am cam acrit-o pentru gustul meu dar am dres=o cu o lingurita de zahar . asa ca ai grija dupa baza te orientezi in functie de cum mananca familia tamai sarat mai putn usturoi vezi si tu . dar cel mai important u uita feelingul acea parte care face o reeteta mai buna ca a altcuiva. BRAVO

    • Fara foto

      lupu lucica , 13 octombrie 2013

      da ,o pregatesc in familie cand suntem toti ,e super delicioasa

    • Fara foto

      Nuti Caldarus , 12 octombrie 2013

      deliciu

    • Fara foto

      Diana (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2013

      am preparat-o si eu si e un deliciu....felcitari!

    • Fara foto

      Ramona Nitu , 29 septembrie 2013

      Azi o sa fac si eu,fara vin dar sper sa iasa la fel de delicioasa cum arata in poze :)

    • Fara foto

      Geaulea_Nicolae (Bucatar sef) , 16 octombrie 2012

      pun si eu poza sa va arat cum mi-a iesit :*

    • Fara foto

      Annamaria Timea_Geaulea (Bucatar sef) , 10 octombrie 2012

      buna ! e a 3 a oara deja cand o fac. imi iese de nota 11 :)... pun si poze :* >:D< multumesc !

    • grasu64

      grasu64 (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2010

      Foarte buna! Stiti cumva cum se face tochitura de peste?

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Multumesc mult si ma bucur ca a iesit buna! Sper sa o mai incerce si alt persoane. Este o mancare deosebita pentru o duminica deosebita, mai ales daca mai aveti si ceva muraturi pe la indemana!

    • Fara foto

      catalina79 (Bucatar) , 28 iulie 2010

      AM PREGATIT-O!!! ESTE DELICIOASA!!!!!!!! SOSUL ESTE DUMNEZEIESC!!!!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      Arata de nota 10 cu felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Un deliciu si cu mamaliguta e grozava!*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

      Cu prima ocazie am sa prepar aceasta mancare pentru toti cei ce poftesc!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

      Specificul tochiturii dobrogene este chiar pasta de rosii sau sucul de rosii adaugat in preparat.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

      Tochitura are foarte multe variante, se pot adauga carnaciori, organe, se pot combina mai multe feluri de carne, de vita, oaie si porc, dar rezultatul este unul tare gustos...

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Ce cura de slabire poti tine cu asa bunatate ???

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Eu adaug si carnati subtiri afumati sau semiafumati (in mat de oaie) .

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Foarte buna si frumos prezentata.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      sa crezi tu ca numai in Dobrogea se mananca asa o bunatate ! Daca imi dai si mie o farfurie, promit sa o golesc toata !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Super yummy!!!frumoasã prezentare!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      reteta este buna, dar nu inteleg de ce se pune pasta de rosii.normal la tochitura nu se pune suc sau pasta de rosii ca atunci iese o mancarica cu sos de rosii.tochitura inseamna ca se topeste ceva la fript(in speta grasimea din carne).oricum reteta este ok,nu ma nimic de obiectat.

    • miki

      miki (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      ai un 10 de la mn ...felicitari

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Ce bunatate de tochitura, ai gatit tu aici...imi lasa gura apa...Felicitari !*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

128 voturi

Ingrediente

  • O manacre romaneasaca traditionala
  • specifica zonei aride a Dobrogei
  • cu preparate gustoase
  • in care se folosesc deopotriva branzeturi
  • oua
  • peste
  • vanat
  • carnea de oaie
  • vita
  • porc si pasare
  • insotite de garnituri variate de legume
  • salate si nelipsitele muraturi...
  • -1 kg carne de porc
  • de preferat pulpa sau fleica
  • -50 ml ulei
  • -2 foi de dafin
  • -10 – 15 boabe de piper
  • -2 cani de apa
  • -1 pahar de vin rosu
  • -3 linguri de pasta de rosii
  • -1 capatana de usturoi
  • -sare
  • -boia de ardei
  • -piper macinat
  • -250 g telemea de oaie
  • -4 oua
  • -malai pentru mamaliguta.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ALINA BANICA

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe. 2. Se

15 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui cu gutui

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza. 2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge,

28 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Varza murata cu ciolan afumat

1. Se taie ciolanul bucati mici si se caleste putin in ulei. 2. Se adauga varza murata si se caleste

20 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Bun,am mai spus si ma repet,multumesc ca ma scutiti de intrebarea "ce sa mai gatesc azi"

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de pui cu masline si legume

Musaca de pui cu masline si legume

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, dar nu foarte mult,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

Se taie muschiul ca pentru rulada si I se da forma unui dreptunghi indepartandu-se de pe margini carnea in plus. Se bate putin carnea,

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne