Tăiaţi carnea şi cârnaţii în cuburi potrivit de mari.
Curăţaţi şi tocaţi usturoiul din cuţit.
Topiţi untura într-o cratiţă sau tigaie adâncă groasă în tablă.
Adăugaţi şi rumeniţi carnea.
După ce s-a rumenit carnea adăugaţi cârnaţii şi mai prăjiţi totul încă 3 minute.
Adăugaţi şi sotaţi totul cu usturoi 1-2 minute.
Adăugaţi 2 căni de vin alb sec, una de apă şi foile de dafin.
Acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit timp de 50 de minute.
Adăugaţi sare, piper, boia de ardei şi cimbru. Completaţi cu apă dacă e cazul.
Mai fierbeţi înăbuşit 10 minute.
În paralel faceţi o mămăligă (din 2 căni de mălai şi 5 de apă, puţină sare şi ulei) şi 4 ochiuri.
Tochitura se serveşte cu sosul din tigaie, mămăligă, brânză şi ochiuri, alături de murături.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii