festivalul blogurilor gustoase

autor:

Lupu Caprian Irina Mihaela

» » Dulciuri diverse

TOCINEI BUCOVINENI

Autor: Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata cartofii si ceapa se dau pe razatoarea de morcov, adauga restul incredientelor si se amesteca foarte bine.


Intr-o tigaie cu ulei incins,se pune cu o lingura din compozitie (se formeaza portii cat o palma).


Se servesc fierbinti cu smantana si zahar.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    diana , 26 octombrie 2009

    eu sint din bucovina si am mancat de mica tocinei la bunicii mei.retzeta e cu cartofi putzina faina un praf de sare si atat.fara ceapa, branza si alte adaosuri. se servesc cu smantana sau iaurt.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 3 oua
  • 3 linguri faina de grau
  • 100 g branza de oi
  • 2-3 linguri jumari
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lupu Caprian Irina Mihaela

Tocanita de purcel cu ceapa

Se pune uleiul la incins, se adauga carnea taiata cuburi, dupa ce se rumeneste putin se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea de sfecla. Se scurg foarte bine de zeama si se pun intr-o

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri

Ciorba de legume cu smantana

Se pune uleiul intr-o oala se adauga legumele, ingredientele si apa, se lasa le fiert.Intr-un castron

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Fara foto

diana

eu sint din bucovina si am mancat de mica tocinei la bunicii mei.retzeta e cu cartofi putzina faina un praf de sare si atat.fara ceapa, branza si alte adaosuri. se servesc cu smantana sau iaurt.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Scoici fragede

Scoici fragede

Se amesteca galbenusul cu zaharul, smantana si margarina, se adauga praful de copt stins in otet, coaja de lamaie, sarea si faina pana

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si am amestecat. Am lasat amestecul la

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse