Blat:
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma. Adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam apoi galbenusurile si mai mixam 1-2 min. Incorporam faina cu praful de copt amestecand usor. Am copt blatul intr-o forma rotunda de 28 cm. Cand este copt se scoate din forma si se lasa sa se racesca.Apoi l-am taiat pe doua locuri si am obtinut trei foi de blat.
Crema:
Fructele se fierb cateva min cu zaharul si apoi se lasa sa se raceasca. Gelatina se hidrateaza si se topeste iar apoi se aduga in fructe. Frisca batuta se amesteca cu fructele. Se imparte crema in doua parti egale si se umple tortul.
Decor:
Gelatina hidratata se topeste, se adauga mierea, margarina si zaharul pudra si se amesteca. Pasta obtinuta trebuie sa fie elastica si usor de modelat, ca o plastilina. Se intinde apoi intre doua folii alimentare, se da la o parte folia de deasupra si cu ajutorul foliei o punem peste tortul care a fost acoperit cu un strat subtire de gem de caise sau alt gem fin, fara fructe, pentru ca pasta de zahar sa se lipeasca de blat. Dupa ce am lipit pasta frumos peste tot, decupam plusul. Pentru decor de acesta data am desenat cateva narcise.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii