Tort Anca

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Tort Anca

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2 linguri de faina;
  • 7 linguri cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un virf lingurita sare
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 1 pachet de unt (200 gr.)
  • 4 linguri de zahar;
  • 3 lingurite de cacao neagra;
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon;
  • ½ lingurita de cafea.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 1 esenta rom;
  • 4 linguri zahar
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • cateva patratele de ciocolata cu lapte;
  • frisca lichida 200 ml;
  • bombonele decorative

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se aseza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul pentru 5-10 minute, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei si il insiropam.

Crema de unt:

Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaoa pana obtinem o crema. Adaugam si o lingurita de zahar vanilat Bourbon si o jumatate de lingurita de cafea. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt.

Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste. Se imbraca tortul in frisca. O fasie subtire de tort, la baza lui, se imbraca in ciocolata. Pentru aceasta, punem intr-un ibric la incalzit 1-2 linguri de lapte. Cand s-a incalzit, il dam de pe foc si adaugam cateva patratele de ciocolata (neagra, alba, de care doriti, eu am ales cu lapte). Amestecam bine si ornam tortul.

Deasupra se presara cateva bombonele decorative (din ciocolata).

Pofta Buna!

Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/09/tort-anca.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise