Tort Anca

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
ridicata
Tort Anca

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2 linguri de faina;
  • 6 linguri cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 1 pachet (200 g) unt 85% grasime;
  • 4 linguri de zahar;
  • 4 lingurite de cacao neagra;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 2 lingurite de cafea.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan);
  • 4 linguri zahar.
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata neagra;
  • frisca lichida 200 ml;
  • bombonele decorative

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in sus, ca sa ramana pufoasa si aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul: Se pun la fiert apa cu zaharul si coaja de portoala, se fierbe cam 10 minute. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei si il insiropam.

Crema de unt: Batem cu mixerul untul cu zaharul pana cand nu se mai simte zaharul, apoi adaugam si semintele de vanilie, cacaua si cafeaua si amestecam bine. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt. Pastram o lingura de crema pentru decor.

Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste.

Se topeste ciocolata neagra pe baie de abur sau la ‘chocolate fondue’. Se imbraca tortul pe deasupra cu ciocolata topita, iar pe laterale cu frisca.

Se decoreaza cu flori de crema si frisca si bombonele colorate.

Pofta Buna!

Reteta o gasiti si pe site-ul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/tort-anca-2015.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise