Tort aniversar

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort aniversar

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 12 oua, 2 plicuri praf de copt, 360g faina, 320g zahar.
  • Pt insiropat blaturile: 300ml apa, 250g zahar si 200ml cafea,un plic de ness.
  • Crema:
  • 8 oua, 150g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic gelatina maruntita, 600ml frisca, 3 linguri zahar pudra.
  • Pt ornat: 400ml frisca, 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente

Pt un blat:

se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza cu zahar pana se formeaza o spuma tare si zaharul s-a topit.Se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina cernuta cu praful de copt.Se coace in tava tapetata cu hartie pt copt.

Blaturile le-am taiat in doua si le-am insiropat.

Pt crema:

se pune gelatina cu putina apa la hidratat.

se bat ouale cu zaharul, se pun pe baie de aburi si se bat bine pana se formeaza o crema groasa. se adauga gelatina si zaharul vanilat.o dam deoparte sa se raceasca.

frisca se mixeaza cu zaharul praf si se amesteca cu crema racita.

se umple tortul, se orneaza cu 400ml frisca batuta cu 2 linguri zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise