Tort aperitiv

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort aperitiv

Ingrediente

  • -0,450gr aluat foietaj (de casa sau cumparat)
  • -0,400gr branza dulce
  • -0,200gr kaize sau sunca presata ptr interior si 0,100gr ptr decorare
  • -0,100gr smantana (cu aproximare)
  • -o legatura mica patrunjel
  • -0,50gr unt sau margarina(delma pachet)

Mod de preparare

Se cumpara foile din magazin, se decongeleaza, se intind si se decupeaza cu o forma de tort rotunda sau cu ajutorul unei farfurii (depinde de imaginatia voastra). Se taie o forma rotunda dupa care se traseaza cu cutitul feliile in asa fel in cat sa nu se patrunda foaia de tot. Se pune pe hartie de copt si se introduce la cuptor cam 5-7minute la 180grade.

Dupa ce s-au copt 4 foi se pregateste crema de branza. Se alifiaza untul sau margarina, se freaca branza cu smantana bine bine pana devine o crema pufoasa. Se toaca kaizerul sau sunca cubulete marunte, se toaca si o parte din patrunjel, foarte marunt, apoi se impreuna untul cu branza frecata cu smantana, cu kaizerul, cu patrunjelul.

Se aseaza crema astfel obtinuta intre cele 4 foi, se orneaza cu feliile de kaizer sau sunca in care am pus o crenguta de patrunjel pentru design.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise