autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tort aperitiv

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, apoi se adauga uleiul, zaharul, sarea si apa calduta.


Se framanta bine, pana cand aluatul nu se mai lipeste de castron.


Se lasa la dospit cca o ora, apoi se pune intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie pentru copt.


Se tine la cuptor cca 40 minute. Dupa ce se raceste, se taie in patru (pe orizontala).


Branza se zdrobeste cu o furculita si se amesteca cu untul moale, sare (in cazul in care nu e deja sarata), piper si ceapa rasa. Pasta obtinuta se imparte in patru parti. O parte se amesteca cu mararul tocat marunt, a doua parte se amesteca cu boiaua de ardei dulce, a treia parte se amesteca cu pateul, iar ultima parte se amesteca cu galbenusurile fierte. Pe fiecare felie de blat se intinde cate o crema de culoare diferita.


Se orneaza, dupa preferinta, cu ridichi, ardei gras si albus fiert.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Foarte bun!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Si eu pregatesc de multi ani tort aperitiv,dar folosesc paine rotunda din comert...O sa incerc si reteta ta...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Grozav mai arata. La urmatoarea petrecere sar si eu cu tortul asta

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Frumos mai arata acest tort.Dupa imaginatie putem sa-l umplem cu orice. Felicitari!

    • Fara foto

      luminita222 (Maestru bucatar) , 04 iunie 2009

      Oai, nu am mancat niciodata tort din acesta .... poate ar trebui sa incerc sa vad ce gust are.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg faina alba
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare
  • 600 ml apa
  • 6 linguri ulei (pentru blat)
  • - 1 kg branza
  • o legatura marar sau anason
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • o cutie pate de ficat
  • 1 pachet unt
  • sare
  • piper
  • 4 galbenusuri fierte
  • o ceapa (pentru crema)
  • - 1/4 ardei gras
  • 3-4 ridichi
  • un albus fiert (pentru ornat)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina

Paine dulce

Apa se amesteca cu zaharul si se dau intr-un clocot. Faina cernuta se amesteca cu drojdia, apoi

5 voturi    13 comentarii
2h
Retete de post

Mancare de ciuperci

Ciupercile se oparesc cca 10 minute in apa cu sare, apoi se scurg si se taie potrivit, in cazul in

10 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post

Ciorba cu zambet

Carnea se spala bine, se taie in bucati mici si se pune la fiert in apa rece cu sare. Separat, morcovul

3 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Coronita cu nuca si cacao

Coronita cu nuca si cacao

Pentru o reusita a cozonacului este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele si untul) sa fie tinute la temperatura camerei de

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Panettone

Panettone

Panettone este un soi de cozonac italienesc care se prepara cu ocazia sarbatorilor crestine, originea acestuia fiind destul de veche.

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje