Tort Barbie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort Barbie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de apa
  • 14 linguri de faina
  • 1 parf de copt.
  • Pentru crema:
  • 1 plic de budinca de ciocolata
  • 400 ml de lapte
  • 1 esenta de rom
  • 100 ml frisca lichida
  • 7 linguri de zahar
  • 1 ciocolata.
  • Pentru insiropat:
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
  • colorant albastru,rosu, verde, ce culoare doriti.
  • Pentru imbracat:
  • fondant alb ,roz.
  • o Barbie de plastic

Mod de preparare

Pentru blat: - se separa ouale, se pun galbenusurile intr-un castron si apa si se bat pana se face o spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se bate pana se dizolva tot zaharul, apoi se adauga praful de copt. Separat se bate albusurile spuma, in galbenusuri se baga faina treptat si se amesteca cu lingura de lemn numa intr-o directie, apoi se baga si albusurile spuma si se amesteca la fel ca faina. Apoi se pune intr-un bol de yena rotund hartie de copt si se toarna blatul in tava si se baga la couptor cam la 180 de grade pentru 20-30-40 min depinde cand e gata, trebuie incercat cu o scobitoare. Apoi se scoate si se lasa la racit. Intre timp bati frisca tare, cand e rece budinca se adauga frisca putin cate putin si se amesteca cu mixterul bine, apoi se rade pe razatoare mare jumate ciocolata in crema si se amesteca cu lingura de lemn. Siropul se pune apa, zaharul si esenta intr-o cana si se amesteca bine apoi se imparte in 3 cani si in fiecare cana se adauga cate putin colorant de fiecare culoare, in una rosu in una albastru si in una verde. Apoi se taie blatul in 4 si se insiropeaza cu siop si se pune crema si tot asa se face pana e gata.

Apoi se imbraca dupa modelu meu cu fondant si se baga barbie la mijloc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise