Tort Barbie

Timp pregatire
780 minute
Complexitate
medie
Tort Barbie

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de:250g zahar pudra,250g faina,12 oua,un plic praf de copt,coaja rasa de la o portocala.
  • Pentru crema ai nevoie de:10 galbenusuri,200g zahar pudra,4-5 linguri amidon(sau 9 linguri rase de faina),o jumatate litru de lapte,250g unt.
  • Pentu rochia papusii ai nevoie de:250g zahar,100ml apa,aproximativ 500g lapte praf sau o cutie de 800g de ciocolata din comert.
  • Pentru insiropare ai nevoie de: sucul de la 2 portocale.

Mod de preparare

Pentru blat:separi ouale,freci galbenusurile spuma cu zaharul pudra si cu coaja de la portocala,adaugi treptat faina amestecata cu praful de copt,iar la sfirsit albusurile batute spuma.Amesteci compozitia de jos in sus si torni compozitia intr-o forma rotunda mai inalta(poti folosi si ceaunul).Coci blatul la foc potrivit.

Pentru crema:freci galbenusurile cu zaharul pina obtii o crema.Adaugi amidonul sau faina,apoi laptele caldut,amesteci pina la omogenizare si pui la fiert,la foc mic sau la bain-marie.Amesteci continuu,pina cind compozitia s-a intarit suficient ca sa stea lingura de lemn in picioare.Dai la rece.iar cind e inca usor calduta,adaugi untul frecat spuma si amesteci pina se incorporeaza.

Asamblarea tortului:cind blatul s-a racit ii scoti miezul cu o lingurita si il mai rotunjesti in afara pina capata forma unei mingii.pe care o insiropezi cu sucul de portocala si apoi o umpli cu crema.Invelesti corpul papusii intr-o bucata de folie alimentara si fixezi papusa in mijlocul mingii.Lasi la rece cel putin 12 ore.Imbraci papusa cu crema de ciocolata sau cea cu lapte praf.Presari pe masa un pumn de lapte praf,apoi intinzi o foaie din crema,o ridici si imbraci papusa.Lucrezi repede cu aluatul pentru ca se intareste.Din acelasi aluat am facut si citiva trandafiri.

Imi cer scuze ca nu a iesit chiar cum trebuia rochita ,dar am facut o parte a tortului acasa si tocmai ce era mai important ,rochita .am facut-o in alta parte si nu am avut cu ce sa intind foaia si a trebuit sa o pun pe bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise