autor:

autor

» » Torturi

Tort bezea

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Albusul se bate spuma, apoi se pune zaharul, zeama de lamaie si se mai bate inca 5 minute pe bain-marin.


Se coc trei foi pe discuri de hartie in tava rotunda. Inainte de a se da foaia in cuptor se presara cu alune. In acest timp se face crema.


Se amesteca toate componentele in afara de unt si se fierb pe baie de abur 10 minute. Crema calduta se amesteca bine cu untul frecat spuma.


  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Straton , 30 aprilie 2014

    nu este comentata reteta corect.

Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • 100 g alune
  • zeama de la o lamaie
  • un praf de sare crema: 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa
  • un pachet unt sau margarina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort de ciocolata

Incepem experienta noastra pregatind cel mai simplu si mai bun blat de tort. Pornim cuptorul la

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Tort cu visine

Pentru inceput scoatem samburiii visinelor si le punem la scurs intr-o sita. Mixam galbenusurile

1 vot    1 comentariu
1h
Torturi
Fara foto

Elena Straton

nu este comentata reteta corect.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu frisca si nuci caramelizate

Tort cu frisca si nuci caramelizate

Blat: se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma cu zaharul (400 gr). Se toarna galbenusurile peste albus, se adauga si

3 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu piersici si afine

Tort cu piersici si afine

Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Se insiropeaza fiecare blat cu

1 vot    2 comentarii
5h
Torturi